Serija A

Mauricio Sari podneo ostavku: Lacio ostao bez trenera nakon četiri uzastopna poraza

komentari (0)

Autor: Aleksa Janković

12.03.2024 15:46
Mauricio Sari napušta klupu Lacija nakon četiri uzastopna poraza Tanjug/Alessandro Garofalo/LaPresse via AP
Mauricio Sari napušta klupu Lacija nakon četiri uzastopna poraza

Delovalo je da će ostati i da veruje da može da obezbedi učešće u Ligi šampiona za narednu sezonu, ali Mauricio Sari je ipak podneo ostavku na mestu trenera Lacija

Nije prošlo ni 24 sata nakon poraza od Udinezea (1:2), a iskusni trener je doneo odluku da napusti klubu "bjankoćelestija". Ovo je bio četvrti uzastopni poraz za klub iz italijanske prestonice, ukupno peti na poslednjih šest utakmica.

Delovalo je u prethodnih mesec dana da Sari polako gubi poverenje ekipe. Od pobede nad Bajernom, jedina svetla tačka je bio trijumf na gostovanju protiv Torina. Iako je ekipa iz Rima stigla u Minhen sa pozitivnim rezultaom iz prve utakmice, vidljivo je bilo da je samo pitanje vremena kada će Bavarci "načeti" mrežu Ivana Provedela i obezbediti plasman u četvrtfinale.

 

 

Mediji u Italiji su u ponedeljak preneli kako je Sari odlučio da ostane na klupi i kako je cilj peto mesto koje će verovatno voditi u Ligu šampiona. Ipak, jedan od najpouzdanijih novinara u Evropi, Fabrico Romano prenosi kako je nekadašnji trener Napolija, Čelsija i Juventusa obavestio upravu da će napustiti ekipu.

Glavno pitanje je sada ko će preuzeti Lacijale? Na Apeninima su već počela nabrajanja imena, te se spominju Anđelo Gregući, Tomazo Roki i Miroslav Klose.

Lacio trenutno zauzima 10. mestu u Seriji A sa 40 osvojenih bodova nakon 28 kola. Poziciju broj pet zauzima gradski rival, Roma sa osam bodova viška.