Serija A

Aurelio De Laurentis spremio premije za igrače Napolija: 10 miliona razloga za plasman u četvrtfinale

komentari (0)

Autor: Aleksa Janković

12.03.2024 14:32
Predsednik Napolija, Aurelio De Laurentis Guliver/Imago Sports
Predsednik Napolija, Aurelio De Laurentis

Napoli će večeras gostovati Barseloni od 21 čas (TV Arena 1 Premium) u revanšu osmine finala Lige šampiona, a igrači italijanskog predstavnika će imati i motiv više za plasman u narednu fazu.

Kako je prenose italijanski mediji, predsednik Napolija Aurelio De Laurentis je spremio premije u iznosu od 10 miliona evra za igrače u slučaju da obezbede plasman u četvrtfinale elitnog evropskog takmičenja.

Zašto? Razlog je prost, klub bi zaradio još više novca tako. Naime, u slučaju prolaska u narednu rundu, Napoli bi obezbedio i plasman na Svetsko prvenstvo za klubove 2025. godine. Samo dva italijanska kluba će se naći u Sjedinjenim Američkim Državama na turniru koji će debitovati u novom formatu, a FIFA je spremila izuzetne nagrade za učesnike.

Sam plasman na Svetsko prvenstvo će u klupsku kasu doneti 50 miliona evra, dok bi pobednik mogao da prihoduje i preko 100 miliona evra ukupno.

 

 

Ako se gleda iz tog ugla, De Laurentisova nagrada i te kako ima smisla. Pogotovo ako uzmemo u obzir da postoji realna šansa da aktuelni šampion Serije A ne igra Ligu šampiona naredne sezone. Napoli trenutno zauzima sedmo mesto sa 44 osvojena boda, dok je Bolonja na četvrtoj poziciji sa 51.

Ipak, Napolitance bi mogla da spasi činjenica da će Italija verovatno dobiti i petog predstavnika u Ligi šampiona naredne sezone. UEFA će dve države sa najboljim rejtingom nagraditi na kraju sezone, sa dodatnim mestom u elitnom takmičenju, a Italijani su trenutno na prvom mestu po tom rejtingu.

Svakako, igrači Napolija imaju i razlog više da "preoru" teren na "Monžuiku" večeras kako bi prošli u četvrtfinale i obezbedili plasmana na Svetsko klupsko prvenstvo.