Serija A

Lacio osudio antisemitske povike navijača na derbiju sa Romom

komentari (0)

Izvor: Tanjug

21.03.2023 19:37
Lacio osudio antisemitske povike navijača na derbiju sa Romom Tanjug/(AP Photo/Gregorio Borgia)

Fudbalski klub Lacio osudio je danas antisemitske povike dela navijača tokom gradskog derbija sa Romom, koji je odigran pre dva dana na Olimpijskom stadionu u Rimu.

Predsednica Jevrejske zajednice u Rimu Rut Duregelo objavila je u ponedeljak na društvenim mrežama video snimke navijača Lacija, koji ponavljaju antisemitske povike. Duregelo je objavila sliku navijača Lacija, koji je na tribinama nosio dres sa natpisom "Hitlerson" sa brojem 88.

Lacio je u saopštenju naveo da je "uvek bio prvi da javno osudi, spreči i bezrezervno suzbije bilo kakve diskriminatorske, rasističke ili antisemitske demonstracije".

 

 

Lacio je u nedelju pobedio Romu 1:0 u derbi meču 27. kola Serije A.

"Pokušali smo da izbegnemo, izolujemo i suprotstavimo se ovim pojavama. Nastavićemo da to radimo bez oklevanja, kako bismo u Italiji i inostranstvu branili imidž kluba, koji nikada nije imao veze sa ovim", ističe se saopštenju Lacija.

Italijanski mediji podsećaju da su navijači Lacija u poslednjih nekoliko godina često pravili rasističke i antisemitske incidente, a poslednji put trećeg marta na meču u Napulju protiv Napolija.