Serija A

Milan gubi talentovanog napadača: U red za Kamardu stali Arsenal, Mančester siti i Totenhem

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

08.03.2024 22:10
Fudbaler Milana, Frančesko Kamarda Guliver/Marco Canoniero
Fudbaler Milana, Frančesko Kamarda

Milan bi mogao da izgubi jednog od najtalentovanijih napadača u Evropi, Frančeska Kamardu. Za italijanskog tinejdžera su ured stali Mančester siti, Arsenal i Totenhem.

Napadač, koji će 10. marta napuniti 16 godina, je već debitovao za U19 ekipu "rosonera" koja se takmiči u Primaveri. Iako igra sa igračima koji su znatno stariji od njega, Kamarda je postigao 12 pogodaka na 29 odigranih mečeva za omaldinsku ekipu Milana.

Mladi fudbaler je veoma brzo privukao pažnju brojnih klubova zahvaljujući tome koliko je efikasana uprkos svojim godinama. Takođe je već upisao dva nastupa za prvi tim Milana. Klub sa "San Sira" je imao u planu da mu ponudi profesionalni ugovor odmah nakon 16. rođendana, ali su se stvari zakomplikovale.

 

 

Kako prenose italijanski mediji, Mančester siti, Arsenal i Totenhem su poslali skaute koji su u prethodnim mesecima pažljivo pratili razvoj Kamarde u akademiji šestostrukog prvaka Evrope. Dodaje se i da postoji interesovanje gradskog rivala Intera. Tinejdžer ima pravo da potpiše profesionalni ugovor tek kada bude napunio 16 godina.

Milan je već spremio trogodišnji ugovor za golgetera, isplanirao njegov dalji tok karijere u klubu, ali uprkos tome postoji veliki rizik da bi bolja ponuda nekog premijerligaša mogla da odvuče mladog Italijana u Englesku.