Serija A

Povreda kolena Ivana Ilića za brigu, Torino sa igračem manje odoleo Fiorentini

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

02.03.2024 22:49
Duel Masine (Torino) i Belotija (Fiorentina) Tanjug/Spada/LaPresse via AP
Duel Masine (Torino) i Belotija (Fiorentina)

Torino je sa igračem manje Fiorentinu 0:0, u 27. kolu Serije A, ali je srpski reprezentativac Ivan Ilić doživeo nezgodnu povredu kolena, pa je meč napustio već posle devet minuta.

Torino je u prethodna dva kola izgubio od rimskih klubova Lacija i Rome, pa mu je duel sa Fiorentinom bio od velike važnsti kako bi eventualnom pobedom ostao u trci za Evropu.

Nije baš najbolje počelo po Torino jer se već u devetom minutu povredio srpski reprezentativac Ivan Ilić. Posle duela sa Biragijem izvrnuo je levo koleno, što je jako bolno, a može da uzrokuje i težu povredu. Videćemo narednih dana kakvo je stanje povrede.

 

 

Nije imao mnogo posla Vanja Milinković-Savić, ali ni Teraćano na drugoj strani, mada je Torino imao terensku inicijativu i dve dobre akcije koje Zapata i sanabrija nisu iskoristili jer su previše komplikovali.

A, onda je Duvan Zapata postigao evrogol u 40. minutu sa 16 metara. Slavlje je kratko trajalo jer su se igrači Fiorentine bunili kod sudije Marketija. Usledila je asistencija iz VAR Sobe, a na usporenom snimku se videlo da je Zapata napravio faul u napadu odgurnuvši Nikolu Milenkovića, a pritom ga je možda lopta pogodila i u ruku.

Na poluvreme se otišlo bez golova, ali Samuel Riči, koji je zamenio Ivana Ilića napravio je veliku grešku što je u nadoknadi nastavio da prigovara sudiji pa je zaradio isključenje i umnogome odmogao Torinu.

Sa igračem više, gosti iz Firence su imali lepu priliku da dođu do sva tri boda i primaknu se Atalanti (meč manje) na dva boda. Andreu Belotija dobru su čuvali bivši saigrači iz Torina, ali iskusni napadač je u nastavku imao više prostora za postizanje gola. Dobro je šutirao bivši kapiten Torina glavom, ali je Vanja sjajno odbranio i pritom se "zakucao" u stativu prilikom pada. Ipak, prva srpska "jedinica" je dobro prošao, nije se povredio tom prilikom.

Nije Torino ni brojčano slabiji bio u podrđenom položaju. Imali su svoje pokušaje, a imali su i Vanju Milinkovića Savića koji je u nadokandi odbranio bombu Nika Gonzalesa. Na kraju je ostalo 0:0.

Serija A, 27. kolo

petak

Lacio - Milan 0:1 (0:0)
/Okafor 88/

subota

Udineze - Salernitana 1:1 (1:1)
/Kamara 45 - Čouna 10/

Monca - Roma 0:2 (0:2)
/Pelegrini 38, Lukaku 42/

Torino - Fiorentina 0:0

nedelja

Verona - Sasuolo 12.30 (TV Arena sport 1)
Empoli - Kaljari 15.00 (TV Arena 2 Premium)
Frosinone - Leće 15.00 (TV Arena sport 7)
Atalanta - Bolonja 18.00 (TV Arena sport 6)
Napoli - Juventus 20.45 (TV Arena 3 Premium)

ponedeljak

Inter - Đenova 20.45 (TV Arena sport)

 

Standings provided by Sofascore