Serija A

Slavlje Milana na "Olimpiku": Okafor u finišu srušio brojčano slabiji Lacio

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

01.03.2024 22:45
Fudbaleri Milana i Lacija Tanjug/(AP Photo/Gregorio Borgia)
Fudbaleri Milana i Lacija

Vratio se Milan na pobedničke staze nakon serije slabih rezultata!

Igrači Stefana Piolija savladali su Lacio 1:0 (0:0) na "Olimpiku" u 27. kolu italijanskog prvenstva, prekinuvši niz od tri utakmice u svim takmičenjima bez trijumfa, a do prve pobede "rosonera" u protekle dve nedelje, odveo je ih Noah Okafor u samoj završnici meča.

Sudeći po energiji na terenu u poslednjih desetak minuta, delovalo je da ćemo videti još drugi uzastopni remi Milana, koji je većim delom drugog poluvremena imao brojčanu prednost nakon crvenog kartona Luke Pelegrinija. 

Ali, da se to ne dogodi pobrinuo se Okafor u 88. minutu, kada je pokupio odbitak i novim, preciznim udarcem, savladao vrlo dobrog golmana Lacija - 1:0.
 


Nakon toga, susret koji je već bio napet zbog crvenog kartona Pelegrinija, postao je još žustriji, pa je sudija u finišu imao pune ruke posla - izbacio je još dvojicu igrača Lacija u nadoknadi. Adam Marušić isključen je zbog prigovora, dok je Mateo Gendouzi poslat na tuširanje zbog nasilnog ponašanja.

Što se same utakmice tiče. Uglavnom smo gledali tvrd meč na "Olimpiku". Prvo poluvreme proteklo je bez velikih uzbuđenja. Imali smo po dve prilike na obe strane u režiji Vesine i Pulišića, s tim što je Lacio bio nešto bliži golu.

U drugom poluvremenu takođe su se stvari odvijale na sredini terena. Bilo je polu-prilika na obe strane. Imobile je sredinom poluvremena imao solidnu šansu kada je ostao sam na petercu. Prethodno je Leau poništen pogodak zbog malog ofsajda, da bi nakon ofanzive Milana, "rosoneri" najzad slomili otpor rivala u finišu. 

Okafor je silom prilika ostao "usamljen" u šestanestercu, gde je savršeno iskoristio gužvu i preciznim udarcem doneo zlata vredna tri boda "rosonerima".

To je Milanu bila 17. pobeda u sezoni, dok je Lacio pretrpeo 11. poraz.

Serija A, 27. kolo

Petak

Lacio - Milan 0:1 (0:0)
/Okafor 88/

Subota

Udineze - Salernitana 15.00 (TV Arena sport 1)
Monca - Roma 18.00 (TV Arena sport 4)
Torino - Fiorentina 20.45 (TV Arena 2 Premium)

Nedelja

Verona - Sasuolo 12.30 (TV Arena sport 1)
Empoli - Kaljari 15.00 (TV Arena 2 Premium)
Frosinone - Leće 15.00 (TV Arena sport 7)
Atalanta - Bolonja 18.00 (TV Arena sport 6)
Napoli - Juventus 20.45 (TV Arena 3 Premium)

Ponedeljak

Inter - Đenova 20.45 (TV Arena sport)

 

Standings provided by Sofascore