Serija A

Spremio sam 50 miliona za Halanda, Rajola me zamolio da ga ne kupim: Vlasnik Napolija izneo zanimljive detalje

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

01.03.2024 14:39
Erling Haland Guliver/AP Photo/Dave Thompson)
Erling Haland

Norveški reprezentativac, Erling Haland trenutno je jedan od najboljih napadača na planeti, blista u redovima Mančester sitija, baš kao što je to činio i kao centarfor Dortmunda, a malo je nedostajalo da njegov fudbalski razvoj ne ide tim tokom.

Naime, vlasnik italijanskog Napolija, Aurelio de Laurentis izneo je zanimljive detalje o tome da je pre nego što je Haland otišao u nemačku Bundesligu imao viziju da ga dovede u Napulj.

 

 

"Bio sam spreman da platim Salcburgu 50 miliona evra za Halanda. Zapazio sam ga dok je nastupao u Austriji i želeo sma ga u svom timu. Sećam se da me je Mino Rajola pozvao kod sebe u dnevnu sobu i rekao mi da to ne činim, jer on već ima spreman transfer za njega", rekao je vlasnik italijanskog šampioa.

I zaista je tako bilo. Najpoznatiji i najuticajniji fudbalski menadžer u to vreme, koji je nedugo posle toga preminuo, uredio je transfer Halanda iz Salcburga u Borusiju Dortmund, a zatim je iz Bundeslige stigao u Mančester siti za 60 miliona evra.

Se engleskim timom je prošle sezone osvojio titulu u Premijer ligi, klub sa "Etihada" je trijumfovao i u FA kupu, a kao kruna uspešne sezone stigla je pobeda u finalu Lige šampiona nad Interom u Istanbulu.