Serija A

(VIDEO) Ni "d" od derbija: Inter isprašio Atalantu za "plus 12" na čelu Serije A

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

28.02.2024 22:39
Lautaro Martinez slavi pogodak protiv Atalante Tanjug/(AP Photo/Antonio Calanni)
Lautaro Martinez slavi pogodak protiv Atalante

Inter nezadrživo grabi ka Skudetu, jer ako je postojao tim u Seriji A koji je u tako dobroj formi da može da im se odupre onda je to bila Atalanta. Međutim, na "Đuzepe Meaci" mašina Simonea Inzagija u odloženom meču 21. kola slavila je uverljivo 4:0 (2:0) i odmakla čak 12 bodova Juventusu na isto toliko kola pre kraja!

Da lopta nije pogodila De Ketelarea u ruku pre postizanja pogotka i da je Atalanta povela u 10. minutu ko zna kako bi se meč odvijao. Međutim, Inter je dominaciju krunisao u 26. minutu kada je Mateo Darmijan lako poslao loptu u mrežu sa 16 metara. Pre toga je Lautaro Martinez sjajno uposlio Mikhtarijana, golman Marko Karneseki je to predvideo i sprečio na 16 metara, ali ne i otklonio opasnost.

Kad Inter povede onda je "opasan po život", ređale su se prilike da bi Lautaro Martinez u prvom minutu nadoknade pokazao klasu. Sa 17 metara je levicom lopptu poslao neodbranjivo u mrežu za 23. pogodak u Seriji A u 26 odigranih kola! Osam više od prvog pratioca Dušana Vlahovića.

Lautaru Martinezu je izgleda lakše da postiže golove nego da pogađa penale. Karneseki mu je odbranio penal u 54. minutu, međutim, sada je najbrži do odbitka stigao drugi bek Intera Di Marko i završio celu priču oko derbija koji to zapravo nije ni bio jer je igrao samo jedan tim - Inter.

Do kraja meča Fratesi je još jednom pogodio mrežu gostiju i upotpunio slavlje najmoćnijeg tima Italije ove sezone.

Zaostale utakmice 21. kola Serije A

Sasuolo - Napoli 1:6 (1:3)
/Račić 17 - Rahmani 29, Osimen 31, 41, 48, Kvaratskelija 51, 75/

Inter - Atalanta 4:0 (2:0)
/Darmian 26, L. Martinez 45+1, Di Marko 54, Fratezi 72/

 

Пласман обезедио Sofascore