Serija A

Račić samo naljutio Osimena: Napoli pregazio Sasuolo u Ređo Emiliji

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

28.02.2024 19:51
Uroš Račić i Viktor Osimen Tanjug/Massimo Paolone/LaPresse via AP
Uroš Račić i Viktor Osimen

Uroš Račić je razgalio srca navijačima Sasuola, ali Viktor Osimen je vrlo brzo uzvratio het-trikom i doveo Napoli do trijumfa na stadionu "Mapei" u Ređo Emiliji 6:1 (3:1) u zaostaloj utakmici 21. kola Serije A. Nastavio je Sasuolo seriju neuspeha, bio im je ovo sedmi poraz u poslednjih osam mečeva i čeka ih grčevita borba za opstanak, dok je šampion Italije prekinuo niz od četiri susreta bez trijumfa (tri Serija A i jedan UEFA Liga šampiona) i bodovno sustigao Lacio u borbi za mesto koje vodi u Evropu.

Uroš Račić je četvrti put u sezoni dobio priliku da bude starter u Sasuolu, a trud je naplatio u 17. minutu kada je sa 22-23 metra poslao loptu u mrežu Mereta za prvenac u klubu i Seriji A.

Međutim, momci iz Napulja pod vođstzvo novog trenera Kalcone bili su mnogo bolji rival, pa je posle sjajne asistencije Anguise petom brzo izjednačio Rahmani. 

Posle dva minuta je Viktor Osimen napravio preokret na pas Politana, a isti dvojac je u 41. minutu potvrdio prednost na poluvremenu.

Sva tri gola, skoro sa istog mesta, sa desetak metara od gola iskosa sa desne strane. Dobar parametar gde je "duvalo" u odbrani domaćina.

Kardionalne greške u pasu s kraja poluvremena, preslikale su se u nastavku a to su lako kaznili Viktor Osimen i Hviča Kvaratskelija i već u 51. minutu bilo je 1:5!

Uroš Račić je izašao iz igre pet minuta kasnije, a Napolitanci su lako priveli meč kraju, s tim da nisu imali milosti prema domaćinu slaveći najubedljiviju pobedu u ovoj sezoni 6:1, u režiji Kvaratskelije.

 

Zaostale utakmice 21. kola Serije A

Sasuolo - Napoli 1:6 (1:3)
/Račić 17 - Rahmani 29, Osimen 31, 41, 48, Kvaratskelija 51, 75/

Inter - Atalanta 20:45 (Arena 1 Premium)

 

Standings provided by Sofascore