Serija A

Luka Jović dobio "samo" dva meča suspenzije: Napadač Milana izbegao drakonsku kaznu za ekces protiv Monce

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

20.02.2024 18:43
Luka Jović, fudbaler Milana, na meču Guliver/AP Photo/Antonio Calanni
Luka Jović, fudbaler Milana, na meču

Kako je mogao da prođe Luka Jović dobro je prošao kod Disciplinske komisije Serije A, jer je umesto tri ili maksimalnih pet mečeva suspenzije kažnjen sa "samo" dve utakmice zabrane igranja u fudbalskom šampionatu Italije.

Postojala je bojazan da će 26-godišnji napadač Milana dobiti oštriju sankciju na ime udaranja u lice Armanda Ica, bez lopte, i direktno dodeljeni crveni karton u meču sa Moncom, međutim disciplinci njegov potez na startu drugog poluvremena očigledno nisu okarakterisali kao izuzetno nasilničko ponašanje.

 

 

Otuda ga u rotaciji trenera Stefana Piolija neće biti protiv Atalante, 25. februara, odnosno Lacija 1. marta, a ne duže od toga, pa će imati vremena da se vrati ozbiljnoj borbi za veću minutažu i više prostora za davanje golova, što je posao centarfora.

Bivši špic Crvene zvezde, madridskog Reala, Fiorentine, Benfike i Ajntrahta od početka sezone skupio je 21 utakmicu u svim takmičenjima i dao sedam pogodaka.

U početku staža u redovima evropskog velikana nije bio u povom planu, ali mu je od decembra krenulo na bolje, pa je stigao da bude strelac na pet prvenstvenih susreta i dva puta bude precizan u Kupu Italije.