Serija A

Veliki udarac za Juventus: "Stara dama" bez Dušana Vlahovića ide na Udineze

komentari (0)

Autor: Aleksa Janković

10.02.2024 15:11
Fudbaler Juventusa, Dušan Vlahović Tanjug/Marco Alpozzi/LaPresse via AP
Fudbaler Juventusa, Dušan Vlahović

Juventus će u 24. kolu italijanske Serije A dočekati Udineze na "Alijanc stadionu", a taj meč će propustiti Dušan Vlahović.

Srpski napadač je u usponu forme od početka kalendarske godine, a na poslednjih sedam ligaških mečeva ima sedam pogodaka i asistenciju. Odlična izdanja su mu tako donela i nagradu za igrača meseca u elitnom rangu italijanskog fudbala. Ipak, Vlahovićev niz pogodaka se završio prošlog vikenda u derbiju protiv Intera.

 

 

"Stara dama" je doživela poraz na "Đuzepe Meaci", a uz to je ostala i bez najboljeg strelca ekipe. Vlahović je čitave nedelje radio na oporavku i trenirao odvojeno od ostatak tima. Veruje se da bi Srbin možda i mogao da odigra određen broj minuta u ponedeljak protiv Udinezea, ali je veća šansa da se ne nađe u protokolu. Juventus ne želi da rizikuje i pogorša povredu.

Italijanski mediji prenose da se na današnjem treningu nije pojavio Vlahović i da je trenirao sam, što ga automatski isključuje za naredni meč. U ekipu se vratio Fabio Mireti nakon što je bio prehlađen i biće u protokolu za utakmicu koja se igra u ponedeljak.

Juventus se nalazi na drugom mestu u Seriji A sa 53 osvojena boda na 23 utakmice. To je ujedno četiri manje od Intera koji drži lidersku poziciju, ali "neroazuri" imaju meč manje od torinskog kluba te ta razlika može biti i još veća.

 

Standings provided by Sofascore