Serija A

Tijago Mota glavni kandidat za novog trenera Milana

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

07.02.2024 13:02
Tijago Mota, trener Bolonje Tanjug/Giovanni Evangelista/LaPresse via AP
Tijago Mota, trener Bolonje

Trener fudbalera Bolonje Tijago Mota mogao bi na kraju sezone da preuzme ekipu Milana, prenosi Korijere delo Sport. Nije ovo ni ekskluziva, a ni konačna tvrdnja jer se Motino ime pojavljivalo i u prethodnih sedam-osam meseci kada je trener Stefano Pioli bio na udaru kritika, a mediji ga "smenjivali".

Pioli je od 2019. godine u Milanu, ugovorom je vezan do leta 2025. godine, ali moglo bi se očekivati da će po završetku sezone otići sa "San Sira", pogotovo što se vlasnička struktura promenila, a ni Paolo Maldini nije više sportski direktor. Za Motu je Zlatan Ibrahimović, koji se nedavno oficijalno vratio u klub.

Mota (41) je preuzeo Bolonju u septembru 2022. godine, a ima ugovor sa klubom do kraja sezone. Bolonja se trenutno nalazi na šestom mestu na tabeli Serije A sa 36 bodova, a ovaj klub ima i meč manje. Nije Mota na meti samo Milana, mediji pominju Juventus, predsednik Napolija Aurelio De Laurentis je takođe pohvcalno govorio i bivšem veznom igraču Barselone.

Mota je rođen u Brazilu, a igrao je za Barselonu, Atletiko Madrid, Đenovu, Inter i Pari Sen Žermen. On je pored selekcije Brazila igrao i za reprezentaciju Italije. Pre Bolonje trenirao Speciju i Đenovu, a navodno se nalazi na listi kandidata za novog šefa stručnog štaba Barselone.