Serija A

Juventus kupio Vasilija Adžića, Budućnost zaradila dva a može i do pet miliona evra

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

01.01.2024 18:53
Vasilije Adžić stiže u Torino TV Arena sport/ Screenshot
Vasilije Adžić stiže u Torino

Nova godina lepo je počela za podgoričku Budućnost jer dogovoren transfer talentovanog Vasilija Adžića u Juventus za dva miliona evra odmah, a kroz bonuse mogućih pet miliona evra. Dugo su se lomila koplja nekoliko klubova za najtalentovanijeg fudbalera u Crnoj Gori, "Stara dama" je pred kraj godine dodala gas, pretekla konkurenciju i dobila potpis.

Adžić će prema vestima iz Italije do kraja nedelje doći u Torino na preglede i potpis predugovora koji će važiti do juna 2029. godine. S obzirom da tek 12. maja puni 18 godina, mladi reprezentativac Crne Gore će završiti sezonu u dresu Budućnosti a zatim od 1. juna biti član kluba iz Torina iz Serije A.

Motrila je i Crvena zvezda na ovog kvalitetnog veznog igrača koji može da pokrije sve pozicije u veznom redu, ali mu je negde pravo mesto "desetka". Ima lepu visinu (185 cm), veliki radijus kretanja, dobru motoriku i Juventus nije žalio novac da pretekne konkurente.

 

 

Njegov menadžer Igor Gluščević je za italijanske medije istakao da Adžić "liči na neke zvezde crnogorskog fudbala, ali da je ipak autentičan".

"Teško je reći sa kim  bi ga poredio, jer će to zavisiti i načina na koji će ga budući treneri koristiti na terenu. Crna Gora je zemlja u kojoj su iznikli Savićević, Mijatović, Vučinić, Jovetić... A, ovde nismo videli ovako spremnog i talentovanog mladića 10-15 godina. Postaće važan igrač u evropskom fudbalu", istakao je Gluščević za italijanske medije.

Adžić je ove sezone na 23 meča postigao šest golova uz dve asistencije, Budućnost je lider na zimskoj pauzi sa dva boda više od Dečića.