Serija A

Serija "A" na Areni: Torino u Lećeu kuje planove za Evropu, Stanković se nada čudu protiv Juventusa

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

12.03.2023 08:42
Serija "A" na Areni: Torino u Lećeu kuje planove za Evropu, Stanković se nada čudu protiv Juventusa Tanjug/Fabio Ferrari/LaPresse via AP

Prvi danas u 26. kolu Serije A na teren izlaze igrači Lećea i Torina. Domaćin želi ne samo da prekine niz od dva poraza već i da pobedom pobegne u sigurniju zonu, dok gosti ne odustaju od Evrope jer im Bolonja na sedmoj poziciji beži samo dva boda. "Bikovi" su pobedili domaćina u prvom susretu ove sezone golom Nikole Vlašića, ali hrvatskog reprezentativca zbog povrede neće biti u sastavu ni danas. 

Trener Torina Ivan Jurić je bio zadovoljan posle poslednje pobede nad Bolonjom, kojom je prekinut niz od četiri uzastopna meča bez trijumfa, a šansu bi od prvog minuta mogao da dobije i Nemanja Radonjić, koji je "okajao grehe" iz duela sa Juventusom.

Trener Sampdorije Dejan Stanković ne odustaje od borbe za opstanak iako je u seriji od devet mečeva bez pobede, a Specija je daleko čak 12 koraka! Bez Audera, Kontija i Puseta, tim iz Đenove večeras gostuje Juventusu u Torinu i nada se čudu. A, to čudo, kada su međusobni dueli sa "Starom damom" u pitanju, teško je ostvarivo u Torinu jer je Sampdorija poslednji put bod kao gost osvojila davne 2014. godine, a pobedila godinu dana pre toga!

U ovoj sezoni, Sampdorija je uspela da otkine dva boda Juventusu u Đenovi (0:0), a takvom ishodu sigurno bi se radovali i večeras. Međutim, Juventus juri Evropu, pa su Dušan Vlahović i Filip Kostić u ulozi favorita iako trener Masimilijano Alegri neće moći da računa na Di Mariju, Milika, Kina, verovatno ni na Kjezu, De Šilja i Aleksa Sandra.

Fiorentina bez srpskog levog beka Alekse Trezića gostuje u Kremoni, dok Roma dočekuje Sasuolo bez Kristantea, Pelegrinija, verovatno i bez Belotija i Solbakena.

Serija A, 26. kolo

Petak

Specija - Inter 2:1 (0:0)
/Maldini 55, Enzola 87p -  Lukaku 84p/

Subota

Empoli - Udineze 0:1 (0:0)
/Bekao 54/

Napoli - Atalanta 2:0 (0:0)
/Kvaratskelija 60, Rahmani 77/

Bolonja - Lacio 0:0

Nedelja

Leće - Torino 12.30 (TV Arena Premium 1)
Kremoneze - Fiorentina 15.00 (TV Arena sport 3)
Verona - Monca 15.00 (TV Arena sport 5)
Roma - Sasuolo 18.00 (TV Arena Premium 2)
Juventus - Sampdorija 20.45 (TV Arena Premium 3)

Ponedeljak

Milan - Salernitana 20.45 (TV Arena Premium 2)