Serija A

Danijel Maldini izjednačio rekord oca Paola: Dao je gol Interu

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

11.03.2023 12:00
Danijel Maldini izjednačio rekord oca Paola: Dao je gol Interu Tanjug/Massimo Paolone/LaPresse via AP

Legendarni fudbaler Milan Paolo Maldini postigao je 33 gola u Seriji A, a od toga je samo jedan dao Interu, a njegov sin Danijel je već sa 21 godinom uspeo da zatrese mrežu najvećem rivalu.

Doduše, Paolov naslednik, iako je pod ugovorom sa Milanom to nije učinio u dresu "rosonera" već kao fudbaler Specije u pobedi od 2:1

"Zaista nisam znao da smo tata i ja sada izjednačeni po broju golova protiv Intera. Nisam se nikad time opterećivao. Za mene je najvažnije da smo uspeli da ostvarimo veliki uspeh i savladamo tako veliki klub kakav je Inter", rekao je posle meča Danijel Maldini i dodao:

"Ovo je pobeda celog tima. Nismo se predavali, verovali smo da ćemo uspeti čak i kad su igrali Intera izjednačili na 1:1 sa bele tačke.  Ova pobeda će nam mnogo značiti u nastavku sezone na planu samopouzdanja".

Nakon trijumfa protiv Intera fudbaleri Specije zauzimaju 17. poziciju na tabeli Serije A, ali su i dalje u opasnoj zoni budući da imaju samo šest bodova više od Verone koja ima i utakmicu manje, dok je Inter na drugoj poziciji sa 50 bodova, 15 manje od Napolija.