Serija A

Viktor Osimen ostaje u Napulju: Nigerijca čeka novi ugovor i povećanje plate

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

14.12.2023 16:15
Fudbaler Napolija, Viktor Osimen Tanjug/Alessandro Garofalo/LaPresse via AP
Fudbaler Napolija, Viktor Osimen

Kružile su glasine, vrebali su klubovi, ali Viktor Osimen ostaje u Napoliju. Dobro obavešteni italijanski novinar, Fabricio Romano prenosi kako će Nigerijac potpisati produžiti saradnju sa aktuelnim šampionom Serije A.

Novi ugovor bi trebalo da važi do 2026. godine i prema njemu bi Osimen trebalo da dobije znatno povećanje plate. Navodi se kako bi on mogao da postane jedan od najplaćenijih igrača u istoriji kluba. Takođe će u ugovoru imati izlaznu klauzulu koja važi od juna 2024. godine. Nezvanično se navodi da ona iznosi 112 miliona funti, te u slučaju da takva ponuda stigne na vrata Napolija, igrač ima pravo da napusti klub.

 

 

Osimen je u prethodnih nekoliko meseci bio vidno nezadovoljan tretmanom na stadionu "Dijego Armando Maradona". Poprilično je bio ljut nakon nekih objava na društvenim mrežama od strane zvaničnih stranica kluba, ali deluje da su sve nesuglasice sada rešene.

Nigerijski napadač je u prethodnoj sezoni osvojio titulu Serije A sa Napolijem, a uz to je bio i najbolji strelac italijanske lige sa 26 pogodaka i četiri asistencije. U ovoj sezoni je na brojci od šest golova, dok Napoli zauzima šestu poziciju na tabeli.