Serija A

Juventus "rešio" Napoli u derbiju kola i izbio na čelo Serije A: Gati "smenio" Inter

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

08.12.2023 22:41
Federiko Gati udarcem glavom donosi pobedu Juventusu protiv Napolija Tanjug/(Marco Alpozzi/LaPresse via AP)
Federiko Gati udarcem glavom donosi pobedu Juventusu protiv Napolija

Fudbaleri Juventusa biće makar do sutrašnjeg meča Intera sa Udinezeom, vodeći tim Serije A, pošto su večeras dobioi derbi 15. kola, ujedno se revenširavši aktuelnom šampionu Napoliju za prošlosezonske poraze - 1:0 (0:0). 

Nije u prvom poluvremenu bilo promene rezultata, ali nisu izostale šanse, istina nisu se publika na stadionu u Torinu i TV auditorijum širom sveta nagledali previše zicera i(li) golmanskih parada. 

I ono upućenih šuteva upućenih prema mrežama ili direktno u okvir gola nije bilo dovoljno jako ili precizno, pa su posmatrači morali da se zadovolje dobrim ritmom u tih 45 minuta.

S daleko većim posedom lopte u korist gostiju sa juga Apenina (68 odsto). Kao da je domaćin čuvao "municiju" za drugi deo meča, jer je krenuo po vođstvu odmah po povratku iz svlačionice.

Prvo je Dušan Vlahović pogodio stativu i umaolo postao strelac, mada bi njegov trud bio poništen zbog sviranog ofsajda saigrača, a onda je Federiko Gati ubo pravo u metu (51. minut).

 

 

Andrea Kambijaso poslao je strašan centaršut sa desne strane, pravo na glavu spremnog defanzivca, čiji je udarac bio prekrupan zalogaj za šampionosg golmana Aleksa Mereta.

Ovaj momenat je uravnotežio odnos snaga na terenu, Napolitanci u nastavku nisu bili ni blizu konkretni i opasni kao pre pauze, pa opet im je malo nedostajalo da iuzjednače rezultat u 70. minutu.

Jeste Viktor Osimen kaznio očajno ispucavanje lopte Vojčeha Ščesnog, pravo u protivničkog igrača, ali je pogodak poništen zbog prethodno nedozvoljene situacije. Na sreću "stare dame" u čijoj je odori od prvog minuta bio i drugi srpski reprezentativac Filip Kostić. 

Dali su sve od sebe izabranici Valtera Macarija da se uhvate za slamku spasa, ali nisu je dohvatili, dok je Juve odbranio malu, ali kao kuća veliku prednost za 11. pobedu u prvenstvu. Dok je Napoli vezao drugi poraz u nacionalnoj ligi, a ukupno peti u ovoj sezoni Serija A. 

Serija A, 15. kolo

petak

Juventus - Napoli 1:0 (0:0)
/Gati 51/

subota

Verona - Lacio 15:00 (AS2)
Atalanta - Milan 18:00 (A2P)
Inter - Udinete 20:45 (A1P)

nedelja

Frozinone - Torino 12:30 (A1P)
Monca - Đenova 15:00 (AS3)
Salernitana - Bolonja 18:00 (AS3)
Roma - Fiorentina 20:45 (A2P)

ponedeljak

Empoli - Leće 18:30 
Kaljari - Sasuolo 20:45

 

Standings provided by Sofascore