Serija A

Advokati Juventusa žele da obore presudu i vrate tim na poziciju Lige šampiona!

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

08.03.2023 17:42
Advokati Juventusa žele da obore presudu i vrate tim na poziciju Lige šampiona! AP Photo/Armando Franca, File

Juventus vodi veliku pravnu bitku sa FF Italije zbog kazne oduzimanja 15 bodova ove sezone i kako prenosi "Gazeta delo sport" advokati "stare dame" pokušavaju na sve načine da obore presudu Tužilaštva FF Italije i "Kovisok"- (Računovodstveni nadzorni organ u sportkim društvima) zbog proceduralnih nedostataka.

Narodski je teško objasniti pravnu proceduru i te pravne akte, ali pojednostavljeno advokati Juventusa nisu dobili dokument od 14. aprila 2021. godine, koji je Federacija poslala "Kovisok"-u, a koji je bio glavni argument za donošenje presude.

S obzirom na to, advokati Juventusa nisu ni mogli da pripreme odbranu, pa sada vode bitku da se zbog te proceduralne greške ceo slučaj vrati na početak, a samim tim i obori presuda, a Juventusu vrate bodovi bar do kraja tog novog suđenja.

Za FF Italije taj dokument je "internog karaktera", dok odbrana smatra da je važan u postupku. Sada će Tužilaštvo FF Italije u roku od sedam dana dostaviti braniocima čuveni dokument, a Garantni Komitet "Koni" (Olimpijskog nacionalnog Komiteta Italije) će narednih dana saslušati obe strane.

U Juventusu smatraju da su našli slamku spasa, italijanski mediji su suzdržani u pogledu ishoda. Juve je trenutno sedmi u Seriji A sa 35 bodova, ako bi im vratili 15 bodova, stigli bi se na drugi poziciju i delili bi je sa Interom koji ima 50 bodova i time bi im se otvorila vrata Lige šampiona.