Serija A

Vanja prvi put na klupi, Torino skupo platio neiskustvo Đemela

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

28.11.2023 17:42
Vanja Milinković Savić prvi put u sezoni nije branio za Torino Guliver/Marc oCanoniero
Vanja Milinković Savić prvi put u sezoni nije branio za Torino

Torino je poražen sinoć u Bolonji (0:2), a odmah pole utakmice i tokom današnjeg dana mediji kritikuju odluku trenera "bikova" Ivana Jurića da napravi rotaciju na golu, ostavi Vanju Milinkovića Savića na klupi a šansu ukaže mladom Luki Đemelu.

Naime, u 56. minutu, Đemelo je bespotrebno istrčao na 20 metara od gola i omogućio Fabijanu da ga zaobiuđe i donese Bolonji prendost od 1:0, koju je u nadoknadi uvećao Cirkze.

"Neću da ulazim u tehnička pitanja, podržvama odluku trenera Jurića 100 odsto. On odlučuje i tačka. Đemelo je imao dobar debi, a onda je pogrešio što je doprinelo konačnom ishodu", branio je stav trenera predsednik Torina Urbano Kairo.

TV Arena sport/ Screenshot

 

 

Ruku na srce, Torino je bio bolji rival na meču, propustio je nekoliko prilika, bio im je poništen evrogol Vlašića.

"Dominirali smo 55 minuta, a onda primili gol koji se retko viša u Seriji A i tu smo se istopili. Mislio sam da ćemo pobediti. Imali smo još neke dobre mečeve koji nisu bili valorizovani rezultatom. To se dešava, fudbal je sačinjen i od negativnih epizoida. Dominirali smo, primili neobjašnjiv gol i tim je "ispao" iz ritma. To su stvari o kojima treba voditi računa", istakao je Kairo.

Vanja Milinković Savić je branio ove sezone na svim mečevima do ovog 13. kola Serije A. U prošloj sezoni je bio jedan od retkih fudbalera koji nije propustio ni sekund (42 susreta). Jurićev eksperiment sa mladim Đemelom nije uspeo...