Serija A

Lorenco Insinje želi nazad u Italiju, ali ne u svoj Napoli: Fudbaler Toronta već šuruje sa Lacijom

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

23.11.2023 13:45
Lorenco Insinje u akciji na meču Toronta Tanjug/AP Photo/Wilfredo Lee, File
Lorenco Insinje u akciji na meču Toronta

Fudbaler Toronta, Lorenco Insinje, dugih 11 godina bio je deo seniorske svlačionice Napolija, cenjen od saigrača i navijača aktuelnog prvaka Italije, ali ne bi da se vrati na jug otadžbine ukoliko uskoro odloži dres Toronta i ponovo zaigra u Seriji A. 

Prema tvrdnjama medija u Italiji, ofanzivni vezista je već obavio razgovor sa trenerom Lacija, Maurisijem Sarijem, tom prilikom podelivši sa njim razmišljanja i želje u vezi nastavka karijere. 

Korijero delo Sport navodi da je Insinje posetio i svoj Napoli i video se sa tamošnjim šefom struke Valterom Macarijem, ali nije ostavio mogućnost ponovne saradnje sa Napolitancima.

 

 

Osnovni preduslov za eventualni kambek jeste razilazak sa kanadskim klubom, jer ga za njega veće ugovor do 2026. godine, a to je dosta sezona i novca u igri. Od dolaska početkom prople godine, odigrao je 33 meča i postigao 11 golova za Toronto u američkoj MLS ligi. 

Insinje je odrastao u omladinskoj školi Napolija, a klub jednog kraja "čizme" napuštao je samo zbog kraćih pozajmica u Peskari, Foži i Kavezeu. Vreme će pokazati koliko ima istine u poslednjim pričama i kako će na njih reagovati gazde Napolija i Lacija, tj da li će se upustiti u borbu za potpis igrača sa 54 utakmica za reprezentaciju Italije.