Serija A

Manćini doneo Romi pobedu nad Juventusom, prvu na "Olimpiku" od 2019. godine

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

05.03.2023 22:51
Manćini doneo Romi pobedu nad Juventusom, prvu na "Olimpiku" od 2019. godine Tanjug/(AP Photo/Gregorio Borgia)

Olimpiko slavi, Roma je pobedila Juventus 1:0 (0:0) u meču 25. kola i prekinula je loš niz protiv ovog rivala koji traje u Rimu od 2019. godine. Presudio je projektil Đanluke Manćinija iz 53. minuta, gosti iz Torina nisu imali ni sreće jer su tri puta pogađali okvir gola. Raritet meča je i crveni karton Mojzea Kina (Juventus) i to samo posle 41 sekunda provedenog na terenu!

Juventus je očekivano imao više od igre u prvom delu, ali ne i dovoljno sreće da je kruniše golom. Imao je Dušan Vlahović jednu priliku na otvaranju meča, dok Adrijen Rabio nije imao sreće u 44. minutu. Odlično je šutirao glavom, lopta se od golmana Ruija Patrisija odbila do stative. Rimljani su pretili iz kontri, Spinacola je upropastio jednu lepu priliku, a Ščešnji je odbranio udarac Paola Dibale. 

Filip Kostić je nastavio da probija po levoj strani ali je stao u nastavku i baš sa njegove strane defanzivac Rome Đanluka Manćini raspalio po lopti sa 20 metara i pogodio malu mrežu golmana Juventusa za vođstvo domaćina.

 

 

Napao je Juventus, ušao je Kjeza, Kvadrado je pogodio stativu iz slobodnog udarca, Vlahović je umalo kaznio grešku Žalevskog... Roma se grčevito branila, Nemanja Matić, Vajnaldum i Pelegrini su trpeli veliki pritisak, ali su uspevali da održe vođstvo. Još jednom je okvir gola bio saveznik Ruija Patrisija posle udarca Di Marije, da bi onda videlo nešto što se retko događa.

Mojze Kin je verovatno zaradio crveni karton za najkraći vremenski preiod proveden na terenu. Ušao je u igru u 89. minutu umesto Kvadrada, a samo 41 sekund kasnije je udario Manćinija i zaradio isključenje! Na kraju je Danilo imao priliku da donese gostima bod, međutim, šutirao je pravo u Ruiija Patrisija.

Kostić je bio dobar u prvom, nervozan u nastavku, Vlahović bez pravih lopti, dok je Nemanja Matić odradio rudarski posao na sredini terena i na kraju slavio protiv mlađih zemljaka.

Serija A, 25. kolo

Petak 

Napoli - Lacio 0:1 (0:0)
/Vesino 67/

Subota

Monca - Empoli 2:1 (1:0)
/Ćurija 19, Ico 67 - Satrijano 51/

Atalanta - Udineze 0:0

Fiorentina - Milan 2:1 (0:0)
/Gonzales 47p, Jović 87 - Ernandez 90+4/ 

Nedelja

Specija - Verona 0:0

Sampdorija - Salernitana 0:0

Inter - Leće 2:0 (1:0)
/Mktarijan 28, L. Martinez 53/

Roma - Juventus 1:0 (0:0)
/Manćini 53/

Ponedeljak

Sasuolo - Kremoneze 18.30 (TV Arena 2 Premium)
Torino - Bolonja 20.45 (TV Arena 2 Premium)