Serija A

Serija A na Areni: Osimen i Kvaratskelija protiv Imobilea i Sergeja

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

03.03.2023 10:34
Serija A na Areni: Osimen i Kvaratskelija protiv Imobilea i Sergeja Guliver/Fotoagenzia

Fudbaleri Napolija i Lacija sastaće se večeras od 20.45 (TV Arena 2 Premium) na stadionu "Dijego Armando Maradona" u okviru 25. kola italijanske Serije A.

Izabranici Lućana Spaletija lideri su na tabeli sa 65 osvojenih bodova, što je sa 18 više od konkurenciji, odnosno, Intera i Milana. Poraženi su samo jednom ove sezone, u čijem su prvom delu bili bolji od Lacija u Rimu sa 2:1.

Najveća snaga Napolitanaca leži u napadu gde igraju najbolji strelac lige, Viktor Osimen (19 golova na 20 utakmica) i najbolji asistent, Kviča Kvaratskelija (9 asistencija na 20 utakmica). Ipak, ne treba zanemariti ni sjajni vezni red koji čine Frenk Zambo Angisa, Stanislav Lobotka i Pjotr Zijelinski koji je zasigurno najčvršći i najpouzdaniji u čitavoj Italiji.

Što se tiče kadrovskih problema, Spaleti ih ima jako malo, s obzirom na to da neće moći da računa na povređenog Đakoma Raspadorija i suspendovanog Marija Ruija.

 

 

Sa druge strane, Rimljani su četvrti na tabeli sa bodom više od Rome i dva manje od Intera i Milana, te će svaki bod biti pravo blago za izabranike Maurisija Sarija.

Činjenica koja ide u korist Laciju je to da je bez poraza na prethodna četiri vezana meča, međutim, kada govorimo o duelima protiv Napolitanaca, tu su isto toliko utakmice bez pobede. Naime, Lacio je poslednji put slavio protiv Napolija u decembru 2020. godine kada je bilo 2:0.

Najveća opasnost po odbranu domaćina predstavljaće Ćiro Imobile i Sergej Milinković-Savić. Italijanski centarfor je najbolji strelac ekipe, pošto je u dosadašnjem toku prvenstva upisao devet pogodaka, dok Sergej broji najviše asistencija, čak osam.

Kao ni Spaleti, ni Sari nema previše problema sa igračkim kadrom. On na ovom meču neće moći da računa na Nikola Kasalea, dok je Pedro pod upitnikom zbog povrede.

Na poslednjih 20 međusobnih duela ovih timova Napoli je slavio čak 14 puta, Lacio svega četiri, uz dva nerešena ishoda. Kada govorimo o međusobnom skoru trenera, Spaletija je Sarija pobeđivao pet puta, dok je obrnuto bilo samo jednom.

Serija A, 25. kolo:

Petak 

Napoli - Lacio 20.45 (TV Arena 2 Premium)

Subota

Monca - Empoli 15.00 (TV Arena sport 7)

Atalanta - Udineze 18.00 (TV Arena 3 Premium)

Fiorentina - Milan 20.45 (TV Arena 1 Premium)

Nedelja

Specija - Verona 12.30 (TV Arena 1 Premium)

Sampdorija - Salernitana 15.00 (TV Arena sport 2)

Inter - Leće 18.00 (TV Arena 2 Premium)

Roma - Juventus 20.45 (TV Arena 1 Premium)

Ponedeljak

Sasuolo - Kremoneze 18.30 (TV Arena 2 Premium)

Torino - Bolonja 20.45 (TV Arena 2 Premium)