Serija A

Darko Lazović gura Veronu ka opstanku: Veliki je bod protiv Lacija, meč sa Salernitanom je najvažniji

komentari (0)

Autor: Sašo Ilijoski

07.02.2023 12:19
Darko Lazović gura Veronu ka opstanku: Veliki je bod protiv Lacija, meč sa Salernitanom je najvažniji Tanjug/Paola Garbuio/LaPresse via AP

Darko Lazović igra maestralno u 2023. godini. Protiv Lacija je kao rukom pogodio Ngonga za remi (1:1), što mu je bila treća asistencija uz tri pogotka na poslednjih šest susreta! Bio je to deveti bod za Veronu u ovoj godini, pa je Specija na 17. poziciji sve bliža, ima samo četiri boda više.

"Svesni smo važnosti boda protiv sjajne ekipe Lacija. Pravili su nam probleme u prvom poluvremenu, ali u drugom smo pokazali da možemo da postignemo gol, čak i da pobedimo. Nažalost, propustili smo neke prilike. Moramo da ostanemo skromni, da nastavimo ovako požrtvovano da igramo jer je put do opstanka dug", istakao je posle meča Lazović za "DAZN".

Dve pobede, tri remija i samo minimalan poraz od Intera na "Đuzepe Meaci" podgrejali su nadu svih u Veroni da može da se spasi elitni status.

"Ostalo je mnogo utakmica do kraja, ali mi verujemo u opstanak. Moramo da razmišljamo meč po meč, put je dug, ali je dobro što su nam rivali bodovno sve bliži. Sada nas očekuje duel protiv Salernitane, on će za nas biti od suštinskog značaja za dalji tok borbe".

Zasluge za pogodak ostavio je strelcu Ngongu.

"Dobar je bio centrašut, zadovoljan sam asistencijom, ali sve zasluge za pogodak idu Ngongu. Sjajno je skočio, još bolje pogodio mrežu. Međutim, za mene je od ličnih učinaka značajnije da smo osvojili važan bod i da nastavljamo naše putovanje", zaklučio je srpski reprezentativac.