Serija A

Srozao sam se u Realu, ali sada sam u jednom od najvećih klubova na svetu: Luka Jović veruje da će ponovo biti onaj stari golgeter

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

21.09.2023 17:13
Srozao sam se u Realu, ali sada sam u jednom od najvećih klubova na svetu: Luka Jović veruje da će ponovo biti onaj stari golgeter Guliver/Photo by sportinfoto/DeFodi Images

Luka Jović već je debitovao za Milan, na meču sa Interom, ali je tek danas svečano promovisan u centarfora italijanskog velikana i dugo odgovarao na pitanja tamošnjih medija.

Kao igrač čiju je polovinu ugovora klub sa "San Sira" kupio od Fiorentine, dok je preostalih 50 odsto ostalo u rukama Reala, u kom je bivši vunderkind Crvene zvezde nazadovao u akrijeri.

"Srozao sam se u Realu, nisu stvari išle na najbolji način, ali sada sam u jednom od najvećih klubova na svetu. Nadam se da ću imati sreće da se vratim na stari nivo. Nisam prošle sezone dao mnogo golova, ali tri godine nisam igrao i učinak od 13 ili 14 godina nije bio loš... Potrebno mi je vreme. Nisam fizički spreman 100% i moraću da radim naporno kako bih bio pravi u narednih nekoliko mečeva. Radim po posebnom programu, čak više nego ostali iz tima", priznao je Jović. 

Dvadesetpetogodišnjak iz Bijeljine zvezdane trenutke doživeo je u Ajntrahtu, u čijem dresu je i zadivio "kraljeviće", toliko da su svojevremeno izdvojili lepu svotu novca da bi ga doveli na "Santijago Bernabeu". Sada je procenio da je bivši prvak Evrope prava sredina za njega. 

"Velika je čast i zadovoljstvo igrati za ovako veliki klub. Pokušaću da pomognem da ostvari sve ciljeve. Kontakt sa Milanom je postojao još od početka leta, moja želja je bila da dođem ovde. Sve vreme sam čekao Milan i odbijao druge ponude", rekao je Jović.
 

 

 

Milanov poziv ovog leta nije bio prvi, crveno-crni su ga i ranije želeli. On saradnju sa njima, takođe. 

"Godinama postoji kontakt sa Milanom. Pričao sam sa Maldinijem pre tri godine kada sam bio u Realu, ali stvari nisu išle pravim tokom. Sada sam ovde. Bio sam spreman da ostanem u Fjorentini takođe, ali sam čekao Milan i srećan sam što sam uspeo", zaključio je reprezentativac Srbije.