Serija A

Inter na "minus 18" u odnosu na Napoli, Orsolini doneo veliku pobedu Bolonji

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

26.02.2023 14:29
Inter na "minus 18" u odnosu na Napoli, Orsolini doneo veliku pobedu Bolonji Tanjug/(Tano Pecoraro/LaPresse via AP)

Veselje u Bolonji, tuga u Interu, a fešta u Napulju! Golom Roberta Orsolinija, Bolonja je pobedila Inter 1:0 (0:0) u 24. kolu Serije "A" i tako možda i rešila pitanje titule prvaka jer je Napoli na 14 kola pre kraja na velikih 18 bodova prednosti u odnosu na tim iz Milana.

Bolonja je veoma dobro otvorila meč, Inter je bio u podređenom položaju, domaćin je napadao u talasima pa se mreža Onane zatresla u 12. minutu. Međutim, strelac Barou je bio u ofasajdu. Samo šest minuta kasnije domaćin nije imao ni sreće jer je Roberto Orsolini veoma dobro šutirao iz teške pozicije i pogodio prečku!

Gosti su u drugom delu prvog poluvremena uspostavili ravnotežu, imali su nekoliko solidnih napada i po jedan neuspešan pokušaj Lautara Martineza i Romelua Lukakua.

Nije bio zadovoljan izdanjem ekipe trener gostiju Simone Inzagi, pa je napravio četiri izmene, uveo je Džeka, Barelu, D' Ambrozija i njegov tim je imao inicijativu u nastavku. Najbolju priliku propustio je Edin Džeko. Sa pet metara je snažno šutirao pravo u golmana Skorupskog.

Čekao je domaćin kontru, dočekao je u 75. minutu, ali Musa Barou je iskosa sa desne strane šutirao nešto slabije, pa Onana nije imao problema da taj udarac zaustavi. Međutim, 60 sekundi kasnije, zatajila je odbrana gostiju, Skautel je poslao sjajan dubinski pas ka Robetu Orsoliniju koji je zakucao loptu pod prečku za vođstvo Bolonje! 

Inter je pokušao do kraja da stigne bar do remija, ali nije uspeo u tome jer je domaćin uspeo da odbije sve napade i dođe do veoma važne pobede koja će im možda dati i nadu da se do kraja bore čak i za Evropu.

Serija A, 24. kolo

Subota

Empoli - Napoli 0:2 (0:2)
/Ismajli 17ag, Osimen 28/

Leće - Sasuolo 0:1 (0:0)
/Torstved 65/

Nedelja

Bolonja - Inter 1:0 (0:0)
/Orsolini 76/

Salernitana - Monca 15.00 (TV Arena sport 3)
Udineze - Specija 18.00 (TV Arena sport 2)
Milan - Atalanta 20.45 (TV Arena 1 Premioum)

Ponedeljak

Verona – Fiorentina 18.30 (TV Arena 1 Premium)
Lacio – Sampdorija 20.45 (TV Arena 1 Premium)

Utorak

Kremoneze – Roma 18.30 (TV Arena 2 Premium)
Juventus – Torino 20.45 (TV Arena 1 Premium)