Premijer liga

Liverpul doveo Enda: Japanac iz Štutgarta na lekarskim pregledima

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

17.08.2023 18:20
Liverpul doveo Enda: Japanac iz Štutgarta na lekarskim pregledima Giliver/AP Photo/Michael Probst, File

Liverpul je izgubio bitku sa Čelsijem za Mojzesa Kaiseda i Laviju, ali je ipak našao zadnjeg veznog po meri Jirgena Klopa - Japanca Vataru Enda. Kapiten selekcije "zemlje izlazećeg sunca" u punoj je zrelosti (30 godina), napustio je jutros kamp Štutgarta, doputovao u Englesku na lekarske preglede posle kojih će potpisati trogodišnji ugovor sa "redsima".

"Endo je dobio ovlašćenje Štutgarta da pregovara sa Livarpulom. Danas nije bio na treningu, odleteo je u Englesku na preglede i ima priliku da ostvari san ovim transferom", rekao je trener "švaba" Sebastijan Henes.

 

 

Liverpul se prema medijskim nagađanjima dogovorio da Štutgartu plati obeštećenje od 18 miliona evra, što je šest puta manje nego što je hteo da izdvoji za Kaiseda koji je otišao u Čelsi. Endo je četiri sezone branio boje Štutgarta, izuzetan je defanzivac, hitar, jak u duelu, taktički besprekoran i trebalo bi dobro da se uklopi sa Soboslajem i Mek Alisterom u "trozubcu" veznog reda. Moraće direktor Engleza Jorg Šmadtke da nađe još jednog kvalitetnog veznog igrača do kraja prelaznog roka.