Premijer liga

Kevin de Brujne obnovio staru povredu: Provešće nekoliko nedelja van terena

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

13.08.2023 16:41
Kevin de Brujne obnovio staru povredu: Provešće nekoliko nedelja van terena Tanjug/Mike Egerton/PA via AP

Jedan od najboljih fudbalera Mančester sitija Kevin de Brujne odsustovaće neko vreme sa terena zbog povrede zadnje lože.

Vezni igrač "građana" i najbolji asistent ekipe Pepa Gvardiole, povredio se na startu nove sezone na utakmici protiv Barnlija (3:0), pa je u 23. minutu morao da napusti teren, kada ga je zamenio Mateo Kovačić.

Posle utakmice prvog kola Premijer lige, Gvardiola je izrazio zabrinutost da je De Brujne verovatno obnovio staru povredu, zbog koje nije mogao da igra finale Lige šampiona sa Interom. 

On će u ponedeljak biti podvrgnut detaljnijim legarskim pregledima, a očekuje se da će odsustovati nekoliko nedelja sa terena.

"Sve zavisi od magnitude povrede, ali mislim da će svakako biti van tima nekoliko nedelja. Utučen je. Moramo da pazimo, da pričamo sa doktorima, da vidimo šta se desilo. Mora da se opusti, oporavi i vrati na teren", rekao je trener Sitija.

Podsetimo, De Brujne je ovog leta imao prilike da sanira povrede hiruriškim zahvatom, ali je ipak odlučio da ne ode na operaciju. Intenzivno je odmarao i tek nedavno se priključio ekipi na pripremama, a manjak utakmica definitivno je ostavilo danak i na njegovo zdravlje.

Iako se još uvek ne zna koliko će tačno odsustvovati sa terena, De Brujne će gotovo izvesno propustiti utakmicu Superkupa Evrope sa Seviljom u sredu, a zatim, verovatno i mečeve domaćeg prvenstva sa Njukaslom, Šefild Junajtedom i Vest Hemom.