Premijer liga

Arteta po uzoru na Barda: Trebali smo ranije da "ubijemo" meč, 2:0 je najopasniji rezultat

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

12.08.2023 22:55
Arteta po uzoru na Barda: Trebali smo ranije da "ubijemo" meč, 2:0 je najopasniji rezultat Tanjug/AP Photo/Kirsty Wigglesworth

Uz malo poteškoća, Arsenal je uspeo da pobedi Notingem Forest 2:1 na startu nove sezone Premijer lige i osvoji prve bodove u takmičenju. "Tobdžije" su na poluvremenu imale dva gola prednosti posle pogodaka Bukaja Sake i Edina Enketije, da bi "šumari" u poslednjih 10ak minuta ublažili poraz preko Taiva Avonijija.

Nakon utakmice na konferenciji za medije govorio je trener Arsenala Mikel Arteta, koji je u analizi meča podsetio na čuvenu rečenicu pokojnog srpskog trenera Milana Barda Živadinovića - "2:0 je najopasniji rezultat".

"Uvek je komplikovano doći do pobede u prvoj utakmici. Zasluženo smo vodili i imali sigurnu prednost, ali smo propustili šansu da "ubijemo" utakmicu. A 2:0 zna da bude opasan rezultat ako izgubite koncentraciju, jer kada primite gol onda je sve potpuno drugačije", rekao je Arteta i dodao:

"Protivniku ne smete da date šansu da počne da se nada posle 2:0. Na kraju smo se smirili i priveli meč kraju", istakao je mladi trener.

Osvrnuo se i na roli Enketije.

"Edi je bio razočaran što nije igrao od početka u Komjuniti šildu protiv Mančester sitija, a kada je ušao imao je veliki uticaj na igru. Trenirao je dobro tokom sedmice, rekao mi je: "želim da igram". I pustio sam ga, jer je pravi primer kako fudbaler čeka i dobije šansu", dodao je Arteta.