Premijer liga

U susret Premijer ligi na Areni: Samo Mitrović i Lukić brane "čast" Srbije

komentari (0)

Autor: Sašo Ilijoski

11.08.2023 12:00
U susret Premijer ligi na Areni: Samo Mitrović i Lukić brane "čast" Srbije Tanjug/Zac Goodwin/PA via AP

Premijer ligu čine skoro 60 odsto strani igrači, a od njih 390 ove sezone u Premijer ligi Srbija ima samo dvojicu igrača i to u Fulamu - Aleksandar Mitrovića i Sašu Lukića. Iskusni Luka Milivojević je napustio Kristal Palas i preselio se u Šbaba Al Ahli kod trenera Marka Nikolića, tako da čast "orlova" brane samo pomenuti tandem Fulama.

Možda slovo spadne samo na Lukić, jer Aleksandar Mitrović još uvek može da napusti Fulam i pređe u Al Hilal i bude saigrač Serheju Milinkoviću Saviću. Sa druge strane, možda sde kolonija naših igrača u Londonu i uveća ako Česli i Juventus nađu zajednički jezik oko transfera Dušana Vlahovića.

 

 

Arena cloud daje što niko u svetu

Kao i prethodne sezone svi mečevi Premijer lige, uz multiprenose možete gledati na kanalima TV Arena sport, kao i na platformi "Arena cloud".

Vlasnici "Arena cloud" imaju ove sezone jedinstvenu priliku u svetu da u realnom vremenu pogledaju sve golove, šanse hajlatse mečeva Premijer lige. Uživajte...

Pratićemo pomno i igre Srđana Bajčetića, sina nekadašnjeg igrača Crvene zvezde koji se odlučio da igra za drugi domovinu Španiju. Mladi fudbaler je do povrede imao zapaženu rolu u Liverpulu kod Jirgena Klopa.

Kada govorimo o stranim igračima, najviše je Brazilaca (33), slede Francuzi (28), pa Španci (23), Portugalci (22), Irci (21), Holanđani (19)... Iz zemalja bivše SFRJ najviše je igrača iz Hrvatske (Gvardiol, Kovačić, Perišić), sledi Srbija (Mitrović, Lukić), BiH (Ahmedhodžić), Severna Makedonija (Čurlinov), a nema Slovenija i Crna Gora nemaju igrača. 

Ukupno 64 zemlje imaju svoje "predstavnike" u najjačoj ligi sveta.