Premijer liga

Klop želeo da Henderson ostane: Hteli smo da ga zadržimo, ali ne bi bilo u redu da mu stajemo na put

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

30.07.2023 18:09
Klop želeo da Henderson ostane: Hteli smo da ga zadržimo, ali ne bi bilo u redu da mu stajemo na put Guliver/Mark Cosgrove News Images

Doskorašnji kapiten Liverpula, Džordan Henderson, ovog leta je napustio "Enfild" i potpisao za Al Etifak, gde će sarađivati sa nekadašnjim saigračem, Stivenom Džerardom.

Iskusni vezista je u Liverpulu proveo 12 godina i za to vreme je stekao velike simpatije navijača, a nije tajna da je čak bio miljenik šefa stručnog štaba, Jirgena Klopa. Nemački stručnjak je nakon Hendersonovog odlaska istakao kako niko nije želeo da se to desi:

"Hteo je da ode i nije postojao razlog da na bilo koji način stajemo tome na put. Hendo (Henderson) je bio svestan da smo svakako želeli da ga zadržimo. Ipak, sve je odrađeno uz dosta poštovanja i svega onoga što je potrebno u takvim situacijama", istakao je Klop, pa nastavio:

 

 

"Nije bilo na meni da ga ubeđujem ili odgovaram, već da reagujem na to što se dešava. Ja sam tako razumeo svoju ulogu. On više nije ovde, nedostajaćemo mu, kao što će i on nama. Moramo da nastavimo dalje, što i hoćemo, to je jasno. U principu, to je sve što se tiče te situacije", podvukao je Nemac.

Ulogu kapitena koju je do sada obavljao Henderson, skoro izvesno će preuzeti holandski reprezentativac, Vidžil van Dajk.