Premijer liga

Vlasnik Liverpula tvrdi: Klub nije na prodaju, ali biće novih ulaganja

komentari (0)

Izvor: Arena sport

20.02.2023 20:54
Vlasnik Liverpula tvrdi: Klub nije na prodaju, ali biće novih ulaganja Guliver

Vlasnik Liverpula Džon Henri izjavio je da nema ništa od prodaje kluba sa "Enfilda", ali da očekuje nova ulaganja.

Fenvej sport grupa kupila je Liverpul 2010. godine, u novembru 2022. godine saopštila je da će "razmotriti nove akcionare", ali je takođe u današnjem saopštenju demantovala navode o prodaji Liverpula u celosti.  

"U poslednje vreme su se dogodile brojne promene u vlasništvu u klubovima Premijer lige i sve češće i mi dobijamo upite o našim planovima. FSG je u poslednje vreme dobio nekoliko pisama o namerama od trećih strana koje pokazuju interesovanje da postanu vlasnici dela akcija kluba. I ranije smo rekli da bismo pod pravim uslovima razmotrili prihvatanje novih investitora ukoliko bi to bilo u interesu kluba. FSG, kao i do sada ostaje u potpunosti posvećen uspehu Liverpula na terenu i van njega“, stoji u saopštenju FSG-a.

 

 

Džon Henri istakao je da u budućnosti Liverpul očekuju nove investicije.

"U poslednje vreme bilo je mnogo priča i navoda o Liverpulu, ali hajde da se držimo činjenica. Da li ćemo zauvek ostati u Engleskoj? Ne. Da li prodajemo Liverpul? Ne. Da li razgovaramo sa potencijalnim investiorima? Da. Da li će nešto biti od svega toga? Verujem da hoće, ali to neće biti prodaja kluba. Pa da li smo prodali išta u poslednjih 20 godina", izjavio je Henri.