Premijer liga

Premijer liga na TV Arena sport: Liverpul dočekuje Luton

komentari (0)

Autor: Kosta Simetić

21.02.2024 13:15
Mohamed Salah, najbolji fudbaler i prvi strelac Liverpula Tanjug/AP Photo/Kirsty Wigglesworth
Mohamed Salah, najbolji fudbaler i prvi strelac Liverpula

Iako je sreda, pogotovo u ovo doba godina, obično rezervisana za nokaut fazu UEFA Lige šampiona, večeras je na programu i susret u okviru Premijer lige. Naime, od 21.00 (TV Arena 1 Premium) ekipa Liverpula ugostiće Luton u utakmici 26. kola engleskog Premijeršipa.

Liverpul se ove sezone takmiči u UEFA Ligi Evrope, a kako je tamo u grupnoj fazi bio prvi, sada čeka rasplet u 1/16 finala ovog takmičenja, kako bi saznao protivnika u sledećoj rundi.

Susret sa Lutonom, "redsi" dočekuju sa prvog mesta i bodom prednosti u odnosu na Mančester siti, dok su gosti u opasnoj zoni i svaki bod im je zlata vredan.

Jirgen Klop na ovoj utakmici neće moći da računa na Dioga Žotu, Žoela Matipa, Stefana Bajčetića, Dominika Soboslaja, Tijaga Alkantaru i Trenta Aleksander-Arnolda, dok su pod znakom pitanja Kurtis Darvin Nunjez i golman Alison. 

Sa druge strane, Rob Edvards će morati da skroji prvih 11 bez Marvelousa Nakambe, Toma Lokera i Medsa Andresena koji imaju problema sa povredama.

Kada je u pitanju forma ovih ekipa, Liverpul je nakon poraza od Arsenala vezao dva trijumfa protiv Barnlija i Šefilda, dok je Luton na poslednje tri utakmice bez pobede.

Što se tiče međusobnih duela, ovi rivali su se sastali u prvom delu sezone, kada je nasuprot svih očekivanja Luton na svom stadionu uspeo da dođe do boda protiv Liverpula i remizira 1:1.

Premijer liga, 26. kolo

sreda

Liverpul - Luton 21.00 (TV Arena 3 Premium)

subota

Aston Vila - Notingem Forest 16.00 (TV Arena sport 4)
Brajton - Everton 16.00 (TV Arena sport 3)
Kristal Palas - Barnli 16.00 (TV Arena sport 5)
Mančester junajted - Fulam 16.00 (TV Arena sport 2)
Bornmut - Mančester siti 18.30 (TV Arena 1 Premium)
Arsenal - Njukasl 21.00 (TV Arena 1 Premium)

nedelja

Vulverhempton - Šefild 14.30 (TV Arena sport 3)

ponedeljak

Vest Hem - Brentford 21.00

odloženo

Čelsi - Totenhem

Standings provided by Sofascore