Premijer liga

Sastanak oko Lukakua: Inter i Čelsi rešavaju status Belgijanca

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

13.06.2023 20:30
Sastanak oko Lukakua: Inter i Čelsi rešavaju status Belgijanca Tanjug/AP Photo/Antonio Calanni

Romelu Lukaku je sigurno tragičar finala Lige šampiona. Belgijanac se prvo isprečio letu lopte ka mreži Mančester sitija posle šuta Dimarka, da bi pet minuta pre kraja sa nekoliko metara pogodio golmana Edersona. Trofej je u vitrini Sitija, Inter je izgubio bitku za četvrti pehar Lige šampiona.

Belgijskom napadaču, kome navijači Intera nisu preterano zamerili na promašajima, ističe pozajmica i mora da se vrati u Čelsi. Novi menadžer Maurisio Poketino želi stamenog špica u svom timu na "Stamford bridžu", a Belgijanac ima želju da ostane u Italiji. 

 

 

Iz tog razloga, Inter i Čelsi su zakazali sastanak kako bi rešili status Lukakua, ali i da bi razmotrili transfere Kalida Kulibalija i Andrea Onane. Štoper nije prezadovoljan u Engleskoj, a golman bi da napusti Italiju. Savršen tajming, jer je Čelsi zainteresovan za Onanu, a Inter za Kulibalija kao zamenu za Milana Škrinjara. Al Hilal je takođe zainteresovan za Lukakua, ponuđeno mu je 20 miliona dolara po sezoni, ali ih je on odbio jer to nije ni izbliza suma koja je data Karimu Benzemi (200 miliona), ali i Ngolu Kante (50 miliona).

Videćemo u nekom narednom periodu kako će se poslovi Intera i Čelsija odvijati.