Premijer liga

Plej-of Čempionšipa na Areni: Luton i Koventri u klinču za Premijer ligu i 170 miliona funti

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

27.05.2023 11:53
Plej-of Čempionšipa na Areni: Luton i Koventri u klinču za Premijer ligu i 170 miliona funti TV Arena sport/ Screenshot

Barnli i Šefild junajted već se pripremaju za Premijer ligu, a danas ćemo na "Vembliju" saznati i trećeg putnika u englesku elitu iz Čempionšipa jer se od 17.45 minuta sataju Luton Taun i Koventri.

Luton je kao trećelpasirani tim u Čempionšipu u polufinalu u dva meča eliminisao Sanderlend (1:2, 2:0), dok je Koventri bio uspešniji od Midlzbroa (0:0, 1:0). Ova dva kluba odavno nisu bila na velikoj sceni, pre pet godina su igrali u "Ligi 2", da bi se danas na "Vembliju" borili za elitu, ali i 170 miliona funti koliko će zaraditi pobednik prema proceni "Diloita".

Ako je suditi prema mečevima iz sezone, navijače oba tima očekuje neizvesnost do samog kraja. Oba meča tokom lige su bila završena remijem (1:1, 2:2). Luton ima relativno mlad tim i uzda se u efikasnost Karltona Morisa, strelca 20 pogodaka, a na drugoj strani uzdanica tima je napadač iz Švedske Viktor Đokereš, strelac 21 pogotka.

 

 

"Znamo kakvu priliku imamo, ne samo u rezultatskom već i u finansijskom smislu. Osigurali bismo na duži period finansisjku stabilnost. Zato smo spremni da damo najbolje što imamo i pokušamo da se prvi put plasiramo u Premijer ligu", istakao je trener Lutona Rob Edvards.

Luton je ispao iz elitne engleske lige u sezoni 1991/92, godinu dana pre stvaranja Premijer lige. Koventri ima iskustva igranja u Premijer ligi, poslednji put su je osetili u sezoni 2000/2001 kada su ispali kao 19. na tabeli.

"Imali smo težak put do finala, danas će se naše putešestvije završiti. Samo nas 90 minuta deli do Premijer lige, a to bi bio fantastičan posao za klub, navijače. Imali smo petogodišnji plan, postavljeni su neki ciljevi i daćemo sve što možemo da sezonu završimo trijumfalno. Prošli smo svašta. I ružno i lepo, živimo naš san i nećemo se predati", emotivno je finalni meč najavio trener Koventrija Mark Godron Robins.