Premijer liga

Arteta se nada čudu: Arsenal može da osvoji Premijer ligu

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

19.05.2023 11:33
Arteta se nada čudu: Arsenal može da osvoji Premijer ligu Tanjug/AP Photo/Kirsty Wigglesworth

Trener fudbalera Arsenala, Mikel Arteta i dalje veruje da njegov tim može da osvoji titulu šampiona Engleske, mada su šanse za tako nešto samo u domenu teorije.

Tim iz Lonodna je trenutno drugi na tabeli najjačeg ranga engleskog fudbala sa 81 osvojenim bodom, dok Mančeser siti ima 85, ali i dve utakmice više.

Ipak, francuski stručnjak veruje da čudo može da se dogodi i da njegovi igrači mogu da prvi prođu kroz cilj u premijerligaškoj maratonskoj trci.

"Verujem da možemo. Ostala su da se odigraju još dva kola i ukoliko pobedimo u oba ta meča imamo čemu da se nadamo. Ukolio se to zaista dogodi, to bi bio najveći mogući uspeh, jer se takmičimo protiv Mančester sitija koji je najbolji tim u istoriji Premijer lige", rekao je Arteta.

Pored utamice protiv Notingem foresta u nedelju, Arsenal do kraja sezoen još ima da odigra meč protiv Vulverhemptona 28. maja, a da bi "tobdžije" zaiste bile šampioni Mančester siti ne sme da pobedi ni u jednoj od naredne tri utakice, a to su mečevi protiv Čelsija, Brajtona i Brentforda.