Premijer liga

Arteta se izvinio navijačima Arsenala: Krivica je samo moja, ne umem da probudim ekipu

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

15.05.2023 11:50
Arteta se izvinio navijačima Arsenala: Krivica je samo moja, ne umem da probudim ekipu Tanjug/AP Photo/Kirsty Wigglesworth

Menadžer Arsenala, Mikel Arteta uputio je javno izvinjenje navijačima londonskog kluba za poraz od Brajtona i gotovo izvesno gubljenje šampionske trke sa Manečster sitijem.

"Tobdžije" su veći deo prvenstva proveli na čelnoj poziciji tabele Premijer lige, a onda je usledio period loših rezultata i san o trofeju je ostao neostvaren.

"U ovom trenutku osećam jedino frustraciju. Osećam kao da smo se predali u drugom poluvremenu, a borili smo se toliko mnogo kako bismo uopšte bili u ovoj poziciji. Trebalo je da zagrizemo, da nastavimo da jurimo san. Ne može se uraditi ono što smo mi uradili u drugom poluvremenu. Mnogo stvari moramo da analiziramo, da vidimo da li je naš tim uopšte sposoban da uradi to što je potrebno na najvećoj pozornici", rekao je Arteta.

Francuski stručnjak je prizano da je izgubio kontrolu nad igračima, odnosno da ne ume da pronađe način kako da ih probudi iz letargije u koju su upali.

"Ono što je ovaj tim uradio u prethodnih deset meseci više je od onoga što je bilo ko očekivao, ali to diže i očekivanja. To stvara i entuzijazam, sreću, radost i osećaj da moramo nešto da uradimo. Odgovornost je moja da tako bude. Mrzim ovaj osećaj kada su ljudi iznevereni i zbog toga se najviše kajem. Moramo da se izvinimo zbog toga. Moj posao jeste da izvučem ono najbolje iz svakoga. Probao sam, ali je očigledno da nisam uspeo", zaključio je Arteta.

Do kraja sezone u Premijer ligi ostala su da se odigraju još dva kola, Arsenal je trenutno drugi sa 81 bodom, a Menčester siti prvi sa četiri boda više, ali i dve utakmice manje.