Premijer liga

Haland vas poziva: Gledajte meč Arsenal - Mančester siti na TV Arena sport

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

15.02.2023 13:19
Haland vas poziva: Gledajte meč Arsenal - Mančester siti na TV Arena sport TV Arena sport

Prvotimac Mančester sitija i jedan od najboljih napadača današnjice, Erling Haland najavljuje sjajan fudbal u derbi meču 23. kola Premijer lige protiv Arsenala (20.30, TV Arena 1 Premium) i poziva sve gledaoce iz ovog dela Evrope da budu uz našu televiziju i posmatraju taj duel.

"Gledajte utakmicu Arsenal - Mančester siti na TV Arena sport", poručio je Norvežanin u ekskluzivnom intervju za našu televiziju.

Centarfor šampiona Engleske nam je otkrio kako se ponaša na dan utakmice i koliko mu meditacija pomaže da bude fokusiran svih 90 minuta.

"Pred meč obično pojedem parče hleba, pastu, pirinač ili krompir. Isto tako, mnogo mi pomaže i meditacija, baš kao što je veoma važno i da imate redovan san. Moj posao je da dajem golove i zato je potrebno da u svakom trenutku budem fokusiran, jer nikada ne možeš da pretpostaviš kada će lopta doći do tebe. Da bih uživao u fudbalu uopšte mi nije potrebno da sam stalno u kontaktu sa loptom, već je važno da budem spreman kad ona dođe do mene", rekao je Haland.

 

 

Norvežanin će u julu napuniti tek 23 godine, a već je jedan od najboljih i najefikasnijih napadača sveta, pa mnogi smatraju da je njegov razvojni put savršen, ali on sam na to ne gleda na taj način.

"Ne postoji savršen put, već svako mora da izabere svoj. Meni je drago što sam dve godine u Moldeu sarađivao sa Oloem Gunarom Solskjerom od kojeg sam mnogo naučio, kasnije sam bio u Borusiji, gde sam igrao sjajan fudbal, a sada ga igram i ovde u Mančester sitiju. Mislim da sam u karijeri vukao prave poteze, ali ne možemo da pričamo o tome da postoji savršen put".

Između boravka u Moldeu i prelasku u Dortmund, Halnd je nastupao i za Salcburg, za koji je na debiju u Ligi šampiona postigao het-trik na meču protiv Genka.

"Taj dan sam ugasio notifikacije na mobilnom telefonu, koji je potpuno eksplodirao od poruka. Bio je to fantastičan trenutak i ponosan sam na njega".

Uoči večerašnjeg susreta u Londonu domaći tim ima tri boda viška i ukoliko Haland i njegovi saigrači budu ostvarili pobedu ponovo će se vratiti u šampionsku trku.

"Premijer liga je teško i izuzetno kvalitetno takmičenje. U jednom trenutku smo bili daleko od borbe za titulu, ali smo se vratili i zato je važno da idemo iz utakmice u utakmicu", rekao je Haland.

Norvežanin je još pričao o tome ko je u svlačionici Mančester sitija zadužen za puštanje muzike, a dao je i zanimljiv odgovor o tome da li vi više voli gajenje krompir ili noćne izlaske.

Kompletan intervju možete pogledati u studiju pred večerašnji duel Arsenal - Manečster siti koji počinje u 20.00 časova.