Premijer liga

Gvardiola se izvinio Džerardu: Sramota me je, moji komentari su bili glupi i nepotrebni

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

14.02.2023 15:50
Gvardiola se izvinio Džerardu: Sramota me je, moji komentari su bili glupi i nepotrebni Tanjug/AP Photo/Dave Thompson

Menadžer Mančester sitija, Pep Gvardiola izvinio se danas nekadašnjem fudbaleru Liverpula, Stivenu Džerardu zbog izjava na njegov račun.

Premijer liga je pre nekoliko dana optužila Mančester siti za više od 100 finansijskih prekršaja, a Gvardiola je u negativnom kontekstu pomenuo Džerarda, koji se 2014. godine okliznuo u meču sa Čelsijem, kada je loptu uzeo fudbaler Čelsija, Demba Ba i postigao pogodak za 2:0. Liverpul je na kraju ostao bez titule, već se njome okitio Mančester siti.

Pojedini mediji su naveli da bi Premijer liga mogla da oduzme trofeje Mančester sitiju zbog kršenja finansijskog fer-pleja, na šta je Gvardiola imao sledeći odgovor:

"Ne znam da li smo mi krivi i zbog toga što se Džerard okliznuo? Da li je to bila i naša greška? Poštujem Džerarda, ali mi smo te sezone osvojili titulu", rekao je pre nekoliko dana Gvardiola.

Međutim, menadžer Mančester sitija se našao na udaru britanske javnosti, zbog čega je odlučio da se javno izvini Džerardu:

"Pre nego što konferencija počne želim da kažem nešto. Izvinjavam se Stivenu Džerardu zbog mojih nepotrebnih i glupih komentara na njegov račun. On zna koliko mu se divim i koliko poštujem njegovu karijeru i sve što je uradio za ovu zemlju u kojoj živim. Sramim se samog sebe zbog toga što sam rekao, jer on to ne zaslužuje. Želeo sam da odbranim klub, ali nisam ga dobro predstavljao tim komentarima. Izvinio sam se Džerardu lično, ali pošto sam komentarisao javno, moram javno i da se izvinim. Žao mi je zbog toga, izvinjavam se i njegovoj ženi i porodici", rekao je Gvardiola.