Premijer liga

Brajton iz penala u nadoknadi pobedio Mančester junajted i približio se Evropi

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

04.05.2023 23:03
Brajton iz penala u nadoknadi pobedio Mančester junajted i približio se Evropi Tanjug/AP Photo/Kirsty Wigglesworth

Tvrda je bila utakmica Brajtona i Mančester junajteda nedavno u polufinalu FA Kupa Engleske, ista je bila i večeras i završila bi se istim rezultatom, da levi bek Junajteda Luk Šo nije igrao rukom u petom minutu nadoknade, a Mekalister sa bele tačke u devetom minutu realizovao penal za pobedu domaćina od 1:0 (0:0). 

Junajted je ostao četvrti sa 63 boda, pet više od Liverpula uz meč manje, dok je Brajton sad šesti sa bodom više od Totenhema i Aston Vile i ima dva meča manje. Smeši se menadžeru De Zerbiju igranje u Evropi.

Kaouru Mitoma je je na startu imao dobru priliku za domaćina, ne i dobar završni udarac jer je De Hea odbranio, a Junajted je preko Markusa Rašforda u 28. minutu umalo došao do prednosti. Ipak, golman Džejson Stil je sjajno intervenisao, pa se na odmor otišlo bez golova.

 

 

U drugom delu je Brajhton imao više od igre, čak 12 udaraca ka golu, ali golman De Hea je zaustavljao baš sve. Poslednji je pretio Makalistera u nadoknadi, jako a nedovoljno precizno za sjajnog Španca. Ali, u nadokandi je posle kornera Luk Šo igrao rukom, bila je i asistencija iz VAR sobe. De Hea nije pročitao nameru Mekalistera.

Premijer liga, 28. kolo

Brajton - Mančester junajted 1:0 (0:0)
/Mekalister 90+9 penal/