Premijer liga

Sautempton našao trenera: Džesi Marš stiže na "Sent Meriz"

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

14.02.2023 12:51
Sautempton našao trenera: Džesi Marš stiže na "Sent Meriz" Tanjug/AP Photo/Rui Vieira, File

Nakon smene trenera, Nejtana Džonsa, Sautempton je krenuo u potragu za novim menadžerom i izgleda da ga je pronašao. U pitanju je američki stručnjak, Džesi Marš.

Uprkos tome što su u konkurenciji za posao bili i doskorašnji trener Aston Vile, Stiven Džerard i Evertona, Frenk Lampard, "Sveci" su prednost dali Maršu.

Četrdesetdevetogodišnji Amerikanac je prethodni angažman imao u Lidsu, gde je zamenio Marsela Bjelsu, ali se na klupi zadržao svega godinu dana. Trenersku karijeru je započeo u Montrealu, a potom je vodio Nju Jork Red Bulse, Red Bul Salcburg i Red Bul Lajpcig.

Ono što ide u prilog Maršu je činjenica da je trener koji je sastavljao ekipu, Ralf Hazenhitl, takođe radio u Red Bulovom sistemu i na sličan način posložio stvari i u Sautemptonu, što bi trebalo da bude olakšica za Amerikanca.

Ipak, pred sobom neće imati nimalo lak zadatak s obzirom na to da su "Sveci" zakucani na samo dno tabele, sa svega 15 osvojenih bodova posle 22 odigrana kola. 

Sautempton će u narednom kolu gostovati Čelsiju na "Stamford Bridžu" 18. februara, do kada se očekuje da novi menadžer bude promovisan.