Premijer liga

Moura najomraženiji čovek u Totenhemu: Brazilac upropastio dve utakmice svog tima za redom

komentari (0)

Autor: Mateja Petković

02.05.2023 18:37
Moura najomraženiji čovek u Totenhemu: Brazilac upropastio dve utakmice svog tima za redom Tanjug/AP Photo/Jon Super

Fudbaleri Totenhema iza sebe imaju veoma težak period, s obzirom na to da su vezali četiri meča bez pobede i da zauzimaju šesto mesto na tabele, koje je takođe vrlo nesigurno.

Veoma čudne stvari dešavaju se tokom utakmica "pevaca", a sve je počelo od poraza od Bornmuta (2:3) i primljenog gola u petom minutu nadoknade.

Nakon toga je usledio debakl na "Sent Džejmsis parku", gde je Njukasl zabeležio istorijsku pobedu nad Totenhemom (6:1). Međutim, već u narendom kolu "pevci" su dočekali Mančester junajted i uprkos zaostatku od dva gola uspeli su da se vrate u meč i dođu do boda. Bio je to dobar psihološki momenat koji je dao nadu da bi ekipa mogla da se izdigne i na "pristojan" način završe sezone.

Everton - Totenhem 1:1

"Pevci" imaju gol prednosti i igrača više, a onda u 82. minutu u igru ulazi Lukas Moura, u 88. dobija direktan crveni karton, Everton daje gol i utakmica se završava remijem.

Usledilo je gostovanju Liverpulu na "Enfildu" koje je počelo katastrofalno za goste. Naime, izabranici Jirgena Klopa su nakon svega 15 minuta imali 3:0, ali su onda Hari Kejn, Hjon-min Son i Rišarlison doneli poravnanje. Brazilac je pogodio u 93. minutu i delovalo je da će meč biti završen remijem, a onda se pojavio tragičar Lukas Moura.

Iskusni Brazilac je u igru ušao u 90. minutu i samo nekoliko sekundi nakon što je njegov tim izjednačio, on je napravio katastrofalnu grešku i poklonio loptu Diogu Žoti, koji je to iskoristio i pogodio za 4:3.

Totenhemovi defanzivci su se istog momenta okrenuli ka Mouri i može se zaključiti da su bili besni, ali možda više i začuđeni potezom Brazilca.

Liverpul - Totenhem 4:3

Londonski klub se vraća iz zaostatka od 3:0 na 3:3, Moura se vraća iz suspenzije zbog isključenja protiv Evertona i ulazi u igru u 90. minutu, a potom poklanja loptu Diogu Žoti sa pobedu Liverpula u 94. minutu.

Da ova situacija bude još interesantnija, to su bili prvi minuti za brzonogog ofanzivca još od meča sa Evertonom na početku aprila. Tada je Totenhem na "Gudisonu" imao 1:0 i igrača više, ali je Brazilac u 88. minutu isključen zbog neobjašnjivog starta i neposredno posle toga Everton je izjednačio i meč je završen rezultatom 1:1.

Tridesetogodišnjem Mouri ugovor ističe prvog jula i sva je prilika da mu novi neće biti ponuđen, pogotovo sada kada uzmemo u obzir da je na prethodna dva meča bio najveći tragičar svog tima.