Premijer liga

Klop se i povredio u proslavi: Imali smo super start, pa nas je spasao Žota

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

30.04.2023 22:10
Klop se i povredio u proslavi: Imali smo super start, pa nas je spasao Žota Tanjug/Peter Byrne/PA via AP

Liverpul je još jednom svojim navijačima priredio meč za infarkt, ali ovog puta sa hepiendom. Deklasirali su Totenhem na startu, poveli posle 15 minuta 3:0, a onda krckali prednost i u trećem minutu nadoknade doživeli šok - Rišarlison 3:3. A, onda, kako to samo "redsi" znaju, Diogo Žota je u kontri doneo pobedu 4:3.

"Dugo nismo igrali tako dobro kao u prvom delu do primljenog gola. Imali smo super start, poveli 3:0, ali u fudbalu je problem što je gol samo jedna informacija od 500 drugih. Nismo uradili ostalih 495 stvari i to je bilo dovoljno da Totenhem ostane u igri. Dali smo im spas i zato se dogodilo. Ali, u ovakvom meču pristao bih na tri boda u bilo kakvoj režiji, pa i ovakvoj. Na kraju nas je spasio Žota", rekao je menadžer Liverpula Jirgen Klop.

Povredio se Klop prilikom proslave gola Žote.

"Ne znam da li sam nategao tetivu ili mišić, ali nema veze. Pa, ja ne igram..."

U Totenhemu su smatrali da je Diogo Žota morao da bude isključen ranije zbog pogibeljnog starta.

"Razumem ja njih, ali Mejson bi morao da brine o drugim stvarima. Moraju da igraju bolji fudbal, a ne samo da se brane i napadaju iz kontre. Žota jeste podigao nogu visoko ali ne u glavu rivala. Neka ne brinu mnogo o Žoti, već o drugim stvarima", zaključio je Klop.

Totenhem nije kao protiv Junajteda uspeo da osvoji bod. Uspeli su da stignu 0:3, ne i da se sačuvaju tri minuta.

"Teško je naći reči posle ovakvog meča. Poklonili smo Liverpulu tri gola i bilo je teško doći do trijumfa, Stvorili smo mnogo prilika, uspeli smo da izjednačimo, ali nismo smeli da primimo taj četvrti gol. Jednostavno je to neprihvatljivo i razgovaraću sa igračima. Mi znamo da svakom rivalu možemo da zatresemo mrežu više puta, ali ne smemo da primamo po četiri pogotka", istakao je menadžer Totenhema Rajan Mejson.

Dodao je i da je Diogo Žota morao da bude isključen i da je na taj prekršaj morala da reaguje VAR soba kad već nije arbitar.

"Ne razmumem kako nije crveni karton. I ovo ne govorim jer sam besan zbog poraza i razočaran. Voelo bih da mi sudije objasne taj momenat", smatra Mejson.