Premijer liga

Premijer liga na TV Arena sport: Sudbina šampionata u rukama Arsenala, Siti hoće da se umeša u borbu za tron

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

26.04.2023 10:36
Premijer liga na TV Arena sport: Sudbina šampionata u rukama Arsenala, Siti hoće da se umeša u borbu za tron Guliver/MattxWilkinson

Takmičenje u Premijer ligi se bliži kraju, a posle 33. kola mogli bismo da naslutimo ko bi mogao da bude novi prvak Engleske. Za titulu pretenduju Arsenal i Mančester siti, a upravo će danas ove dve prvoplasirane ekipe odmeriti snage na Etihadu s početkom u 21 sat (Arena 1 Premium).

"Tobdžije" kao lideri tabele, dolaze na megdan ekipi Pepa Gvardiole sa pet bodova prednosti, ali su takođe odigrali dva meča više. Sudbina šampionata je u rukama izabranika Mikela Artere i eventualni poraz bi im dodatno zakomplikovao šanse za osvajanje titule. Arsenal je u poslednja tri kola zabeležio svega tri boda, a nešto slabiju formu rivala pokušaće da iskoriste "građani". 

Siti ima 70 bodova za sada posle 30 odigranih kola. Pep Gvardiola tempirao je formu svoje ekipe, koja je dosegla vrhunac i tim iz Mančestera ima lepu priliku da odbrani tron, ali su večerašnja tri boda uslov za takav scenario. Domaćin je neporažen na poslednjih 16 utakmica u svim takmičenjima (13 pobeda, 3 remija), a u kakvoj se formi nalazi, pokazao je proteklog vikenda kada je bez većih problema savladao Šefild junajted 3:0 i plasirao se u finale FA Kupa, gde će se za trofej boriti sa gradskim rivalom - Mančester junajtedom.

 

 

Što se tiče duela sa Arsenalom, Gvardiola neće moći da računa na Akea, dok će "tobdžije" igrati bez Salibe, Tomijasu i Elnenija, dok se očekuje povratak Džake.

Siti i Arsenal odigrali su dva međusobna duela ove sezone, a ekipa Pepa Gvardiole izašla je kao pobednik u oba susreta. Najpre su slavili 1:0 u prvenstvu, da bi u nastavku sezone pobedili i u FA Kupu, rezultatom 3:1.

Pored okršaja na Etihadu, na našim kanalima ćete biti u prilici da pratite još tri utakmice engleskog prvenstva.

Premijer liga, 33. kolo

Utorak

Vulverhempton - Kristal Palas 2:0 (1:0)
/Anderson 3ag, Neves 90p/

Aston Vila - Fulam 1:0 (1:0)
/Mings 21/

Lids - Lester 21.00 1:1 (1:0)
/Sinistera 20 - Vardi 80/

Sreda

Notingem Forest - Brajton 20.30 (TV Arena sport 6)
Čelsi - Brentford 20.45 (TV Arena sport 2)
Vest Hem - Liverpul 20.45 (TV Arena sport 1)
Mančester siti - Arsenal 21.00 (TV Arena Premium 1)

Četvrtak

Everton - Njukasl 20.45 (TV Arena sport 1)
Sautempton - Bornmut 20.45 (TV Arena sport 3)
Totenhem - Mančester junajted 21.15 (TV Arena Premium 2)