Premijer liga

Arteta očekuje pravi Arsenal u derbiju: I da pobedimo Siti trka za titulu neće biti rešena

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

25.04.2023 15:19
Arteta očekuje pravi Arsenal u derbiju: I da pobedimo Siti trka za titulu neće biti rešena Guliver/AP Photo/Frank Augstein, Pool

Sreda i stadion "Etihad" će u sredu od 21.00 čas biti mesto gde bi možda mogao da se dobije odgovor na pitanje o prvaku Premijer lige jer u 33. kolu Mančester siti dočekuje Arsenal. "Tobždije" imaju samo prividnih pet bodova prednost, ali i dva meča više, tako da bi ostali u boljem položaju samo ako pobede "građane". 

Imao je Arsenal veliku prednost koju je počeo da topi upravi Siti pobedom na "Emiratima" u februaru od 3:1, a poslednja tri remija u seriji od 10 susreta bez poraza su ih i doveli do toga da se sada Siti pita više od kluba iz Londona.

Sutrašnji meč (21.00, TV Arena Premium 1) je za mnoge "meč za titulu", sem za menadžers Arsenala Mikela Artetu.

"Znali smo da moramo na "Etihad", biće teško, ali da li će to odlučiti sezonu? Ne. Verovanje postoji, gledam kako su igrači reagovali posle Sautemptona. Zaista želimo titulu i to ćemo ponovo pokazati sutra uveče. Moramo da damo pravu reakciju u pravom momentu, da budemo perfektni na svaoj lopti i verujemo u seeb i svoje principe igre", rekao je Arteta na pres konferenciji.

 

 

Arsenal je poslednji put osvojio Premijer ligu 2004. godine, a španski stručnjak smatra da ni trijumf u derbiju ne bi rešio pitanje pobednika trke.

"Ako pobedimo sutra, nismo osvojili Premijer ligu. Verovatno će se promeniti procenat u našu korist, ali ostaće pet utakmica u ovoj ligi, pa i dalje ništa neće biti izvesno. Od početka sezone smo znali da su Siti i Liverpul timovi koje treba pobediti u maratoinskoj trci. Hteli smo da smanjimo jaz i uspeli smo u tome jer smo sada "prst uz nogu". Saliba nije spreman, Džaka je neizvestan", zaključio je Arteta.

Ako je suditi po rezultatima, Siti je apsolutni favorit jer je pobedio Arsenal na poslednjih 11 premijerligaških mečeva. "Tobdžije" su poslednji put osvojili bod 4. februara 2017. godine (2:2). Doduše, oborili su "građane" 2020. u FA kupu Engleske (2:0), ali od tog meča, Siti je do danas nanizao sedam vezanih pobeda nad Arsenalom.

U poslednjih 18 mečeva u svim takmičenjima, Siti je pobedio 15 puta, uz jedan remi i dva trijumfa rivala!