Premijer liga

Najbolja partija u sezoni, ali Liga šampiona je daleko: Klop zadovoljan posle trijumfa nad Lidsom

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

18.04.2023 08:58
Najbolja partija u sezoni, ali Liga šampiona je daleko: Klop zadovoljan posle trijumfa nad Lidsom Tanjug/AP Photo/Jon Super, File

Igra prikazana u duelu protiv Lidsa na koje su fudbaleri Liverpula slavili 6:1 najbolja je partija kluba sa "Enfilda" u tekućoj sezoni, smatra nihov trener Jirgen Klop.

Nemački stručnjak je posle ubedljivog trijumfa u poslednjem susretu 31. kola Premijer lige izjavio da je zadovoljan kako je igrala njegova ekipa, ali da je još teško pričati da li "redsi" mogu da se upuste u borbu za četvrto mesto koje vodi u Ligu šampiona naredne sezone.

"Nemam dilemu da je ovo naša najbolja igra ove sezone. Pritiskali smo protivnika, terali ga da pravi greške i to je na kraju dalo rezultat, ali ne govorim to samo zbog visoke pobede od 6:1, već zbog celokupnog utiska. E sad, da li je to dovoljno da se stigne do četvrte pozicije na tabeli? Iskreno, ne znam", rekao je nemački stručnjak nakon meča protiv Lidsa i dodao:

"Zaostajemo devet bodova za Njukaslom, neće biti lako obezbediti učešće u Ligi šampiona naredne sezone, ali mi ćemo se boriti. Duboko sam uveren da će nas ova pobeda podići, dati nam samopouzdanje da nastavimo sa dobrim partijama".

Trijumfom nad Lidsom fudbaleri Liverpula su prekinuli niz od četiri utakmice bez pobede i trenutno zauzimaju 8. poziciju na tabeli Premijer lige sa 47 osvojenih bodova.