Premijer liga

Brajton ponovo oštećen u Premijer ligi, PGMOL se još jednom izvinio klubu zbog greške sudija

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

09.04.2023 13:49
Brajton ponovo oštećen u Premijer ligi, PGMOL se još jednom izvinio klubu zbog greške sudija Tanjug/Zac Goodwin/PA via AP

Brajton je ponovo oštećen, Bord profesionalnih sudija Premijer lige (PGMOL) je ponovo priznao je ova ekipa uskraćena za penal u meču protiv Totenhema (1:2).

Glavni sudija utakmice Stjuart Atvel je kod rezultata 1:1 propustio da dosudi penal koji je napravio vezni igrač Totenhema Pjer-Emil Hojbjerg nad Kaoru Mitomom. On to nije video, a ni VAR sudija Majkl Salisburi nije reagovao. Bunili su se iz Brajtona, trener Roberto De Zerbi je bio isključen još kod poništenog gola Velbeka u 59. minutu (igranje rukom), a izvinjenje PGMOL-a ne može da promeni bes.

Pogotovo što je ovo treći put da sudije i VAR soba greše na štetu Brajtona, a da pritom PGMOL sva tri puta konstatuje grešku arbitara na njihov račun.

"Ne vidim čemu VAR služi na našim utamicama. Usvojen je da bi se dobro donosile velike odluke, a ne koristi se u te svrhe. Koja je poenta? Bio je očigledan faul nad Mitomom, svima je to bila jasno", istakao je kapiten Brajtona Luis Dank.

Brajton je bio drastično oštećen i na mečevima protziv Kristal Palasa i Aston Vile ove sezone. Sudije su ostajale neme, a PGMOL se izvinjavao. Brajton je posle poraza ostao na sedmom mestu Premijer lige sa 46 bodova iz 28 mečeva, ali sa gorkim ukusom da je mogao da bude i u zoni Lige šampiona da su sudije bolje koristile VAR.