Premijer liga

Gvardiola na raskrsnici: Otići iz Sitija 2025. ili nastaviti sa nadogradnjom dinastije?

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

27.05.2024 20:16
Pep Gvardiola Tanjug/AP Photo/Kin Cheung
Pep Gvardiola

Bombastično je odjeknula vest iz Engleske da Pep Gvardiola namerava da napusti Mančester siti po isteku ugovora na leto 2025. godine. Razmišljao je Španac i pre godinu dana, kada je produžavao ugovor da li je vreme da napusti "Etihad" i pronađe nove izazove ili da nastavi da Sitijevu nadograđuje dinastiju.

Osvojio je Pep ono najvrednije pre godinu dana, doneo je vlasnicima trofej UEFA Lige šampiona i time ispunio misiju, kao i uloženih preko 1,5 milijardi evra u igrački kadar za pojačanja od 2016. godine kada je seo na klupu.

Ove sezone je uspeo da odbrani titulu u Premijer ligi i veže četiri uzastopne, ispisao je istoriju, ali nije uspeo da dođe do novog finala UEFA lige šampiona, dok je bio nadigran i pobeđen u finalu FA Kupa od gradskog rivala Junajteda.

 

 

Neuspesi nisu nikad bili kočnica kod Gvardiole već samo ga terali da se usavršava, nadograđuje. Kako lično, tako i kroz rad sa timom. Međutim, kada je produžavao ugovor negde između redova je nagovestio da će to biti i poslednji put, jer psiho-fizički napor koji stvara igranje  top fudbala, a pogotovo Premijer lige troši čoveka.

Gvardiola je željan i odmora i novog izazova i zato je više nego verovatno da će se poput Jirgena Klopa u nekom momentu u toku sezone i izjasniti kakve su mu namere. Moguće je da ode, a možda će i ostati da pravi novu dinastiju.

 

 

Sa Gvardiolom će sigurno otići i sportski direktor Čiki Begeristain, jer su njih dvojica tandem koji je i stvorio ovu dinastiju Sitija. Zato je možda veće pitanje do toga "gde će Pep", ko će to naslediti glavne ljude sportskog sektora u Sitiju i da li će moći da ih odmene na pravi način.