Premijer liga

Premijerligaši glasaju o ukidanju VAR tehnologije - odluka sledećeg meseca

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

16.05.2024 08:30
VAR sistem na delu u Engleskoj Profimedia
VAR sistem na delu u Engleskoj

VAR tehnologija uvedena je u Premijer ligu 2019. godine i od tada, sve više rastu pristalice ideje da se ona ukine. Mnogo slučajeva je postojalo, gde je navodno budućnost fudbala, u potpunosti zakazala, iako joj je svrha upravo da spreći potencijalne "ljudske" greške.

Često smo imali prilike da vidimo kako arbitri pogrešno koriste njene atribute (najsvežiji nam je primer u polufinalu Lige šampiona između Bajern Minhena i Real Madrida), a sada su timovi najelitnijeg engleskog takmičenja u fudbalu rešili da većaju o sudbini poslednje inovacije "prelepe igre". 

Naime, premijerligaški klubovi će sledećeg meseca razgovarati o tome da se ukine VAR u Engleskoj. Naravno, u pitanju je samo predlog koji će biti iznet pred vlasnige takmičenja, a tamo se peva potpuno druga pesma.

Guliver

VAR sistem na Svetskom prvenstvu za žene, 2019. godine

"Telegraph" je preneo kako se među rukovodiocima lige oseća veliko neraspoloženje prema ovoj ideji, a i da je mišljenje mnjenja da većina klubova stoji iza VAR tehnologije. 

Zanimljivo da je sama ideja o predlogu potekla iz Vulverhemptona, te da je ovaj klub u prošloj sezoni izrazio svoje nezadovoljstvo oko načina funkcionisana sistema, koji je morao staviti tačku na sve rasprave o lošim sudijskim odlukama, pogrešnim zvižducima i (bezrazložno) dosuđenim faulovima. 

"Posle pet godina korišćenja VAR tehnologije, vreme je za pažljivu, konstruktivnu i kritičku debatu oko njene budućnosti u ligi", naveli su iz kluba. 

U svakom slučaju, male su šanse da će ovaj predlog zaživeti, još manje da će biti usvojen, kako i navode ljudi sa čelnih pozicija Premijer lige.