Premijer liga

Arsenal hoće novog špica - izbor pao na Benjamina Šeška?

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

15.05.2024 18:13
Fudbaler RB Lajpciga i reprezentativac Slovenije, Benjamin Šeško Guliver/AP Photo/Matthias Schrader
Fudbaler RB Lajpciga i reprezentativac Slovenije, Benjamin Šeško

Fudbaleri Arsenala praktično su ispali iz trke za titulu šampiona Premijer lige. Tim koji sa klupe predvodi Mikel Arteta je drugu godinu zaredom prepustio Mančester sitiju naslov prvaka. Istina, ove sezone su "tobdžije" pokazale veći karakter, i do poslednjeg kola održali nadu svojim navijačima, ali nekako Gvardiola i kompanije ostaju na vrhu.

Ipak, to ne znači da će ekipa iz severnog Londona odustati od trofeja.Već su počeli planovi za sledeću sezonu, a mnogo se spekuliše o tome ko bi još mogao da pojača Arsenal u borbi sa nedodirljivim Golijatom iz Mančestera. 

Deluje da je izbor pao na Benjamina Šeška. Mladi slovenački napadač (tek 21. godinu ima), jedno je od najzanimljivijih imena u predstojećem prelaznom roku. Kao potencijalni kupac, pominjao se Čelsi, a sada bi i gradski rival mogao da umeša svoj novac, kako bi pridobio fudbalera RB Lajpciga. 

Tanjug/AP Photo/Matthias Schrader

Benjamin Šeško, prilikom proslave gola na meču sa Borusijom iz Dortmunda

Nekoliko faktora je uključeno u aktuelizaciju ove ideje. Prvo - činjenica je da Gabrijel Žesus nije klasična devetka, te da sistem Mikela Artete iziskuje jednog rasnog golgetera. Tu je Kai Haverts, čija karijera je ponovo procvetala, ali njegovo prirodno mesto je prostor ofanzivnog veziste (iako je imao više nego pristojan učinak u već minuloj sezoni).

Navodno, jedan od zanimljivih uticaja na transfer, mogla bi da ima otkupna klauzula. Nemački mediji preneli su da je ona 50.000.000 evra, ali je kasnije isplivala suma od čak 75.000.000 "Topdžije" su i na ovaj tim ozbiljno potrošile, a verovatno je da će im biti neophodan prihod kako bi izneli platu i otkupninu za Slovenca.

Zbog toga, očekuje se "seča" viškova u klubu. U pitanju su igrači poput  Arona Ramzdejlsa, Edija Enketije, Emila Smit Roa, Kirana Tirnija, Nuna Tavareša, Alberta Sabija Lokonge i Risa Nelsona, čije bi prodaje donele makar deo potrebne svote, a tek Arsenala čekaju troškovi. 

Mora se isplatiti otkup za Davida Raju od 35.000.000 evra, a takođe, nije tajna da će londonski klub pojuriti i Ajaksovog tinejdžera Jorela Hata, čija vrednost se procenjuje na 22.000.000 evra. 

Mnogo je okolnosti uključeno u Šeškov transfer, a na njemu je samo da dobru potvrdi na Evropskom prvenstvu, i očekuje ga veliki ček, ma gde to bilo.