Premijer liga

Unai Emeri ostaje u Aston Vili do 2027. godine

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

23.04.2024 14:58
Unai Emeri je doveo Dijabija iz Leverkuzena FC Aston Villa
Unai Emeri je doveo Dijabija iz Leverkuzena

Aston Vila igra jednu od najboljih sezona u poslednjih 30 godina, vrlo blizu su osvajanju četvrtog mesta u Premijer ligi koje vodi u UEFA Ligu šampiona, igraju u polufinalu UEFA Lige konferencije protiv Olimpijakosa i možda mogu da dođu i do samog kraja. Dobrim delom zasluge nosi trener Unai Emeri i zato logično zvuči vest da su se španski stručnjak i klub dogovorili oko nastavka saradnje do juna 2027. godine.

Emeri je u Birmingem stigao na polovini prošle godine i uz pametna ulaganja u igrače uspeo je u kratkom vremenskom periodu da klub sa "Vila Parka" vrati na evropsku mapu, a koji može da nadigra i pobedi Mančester siti, Arsenal...

"To je bio moj cilj kada sam stigao ovde. Govorio sam o pokušaju da podignemo nivo u Premijer ligi i postepeno smo bili sve bolji. Želimo da budemo prisutni i u Evropi. Liga konferencije, Liga Evrope, nadamo se da možemo da igramo u Ligi šampiona. Moramo da uživamo u trenutku koji imamo, da pokušamo da izgradimo naše iskustvo i da radimo naporno da ostvarimo više", rekao je nedavno Emeri.

 

 

Španski strateg je četiri puta osvojio Ligu Evrope. Tri puta sa Seviljom i jednom sa Viljarealom. Osvajao je trofeje sa Pari Sen Žermenom (šest u Francuskoj), nije sa Arsenalom, sa kojom je izgubio finale Lige Evrope 2019. godine. Aston Vila se dobro kladila na njega kada ga je izabrala, navijači se nadaju hepiendu u sezopni koji bi mogao da ukrasi i trofej Lige konferencija, prvi evropski posle Superkupa Evrope iz 1982. godine. Poslednji trofej Aston Vila je osvojila 1996. godine i to je bio onaj iz Liga kupa Engleske.

Aston Vila je do sada osvajala sedam šampionskih titula (poslednju 1981), sedam FA kupova (poslednji 1957), pet Liga kupova Engleske, jedan Superkup Engleske, Kup šampiona 1982, Superkup Evrope 1982. i Intertoto kup 2001. godine.